Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsură drastică în Spania - Readucere semnificativă a TVA-ului la energie în pragul iernii

www.explica.co
Pedro Sanchez

Guvernul de la Madrid reduce din nou TVA-ul la energie începând cu luna octombrie, pentru a suplini creșterea prețurilor.

Guvernul spaniol va reduce taxa pe valoarea adăugată (TVA) pe gaz la 5% de la 21% din octombrie pentru a reduce impactul creșterii prețurilor la gaze asupra facturilor la utilități, a declarat joi premierul Pedro Sanchez.

„Pentru ca facturile la încălzire ale cetățenilor noștri să fie mai mici”, a spus Sanchez într-un interviu cu postul local de radio Cadena SER. Guvernul încearcă să „împartă în mod echitabil costurile și taxele războiului (în Ucraina)”, informează Reuters.

Guvernul a redus taxa pe valoarea adăugată a energiei electrice de două ori în ultimul an.

Costurile energiei au crescut vertiginos de când Rusia a invadat Ucraina în februarie, deoarece Rusia este principalul furnizor de gaze naturale în Europa pentru încălzire și generarea de energie. Rusia numește acțiunile sale în Ucraina o „operație specială”.

Spania s-a angajat împreună cu partenerii Uniunii Europene să reducă consumul de gaze cu 7%, deși până în acest an consumul de gaze în Spania a crescut în comparație cu anul trecut.

Valurile de căldură din vară au cauzat o creștere a cererii de energie electrică pentru dispozitivele de răcire, în timp ce au scăzut producția de hidroenergie - o sursă semnificativă de energie în Spania - din cauza lipsei de apă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.