Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsură extremă luată în Parlament: Șoșoacă sau Simion, scoși cu jandarmii din plen (Surse)

combo
Diana Sosoaca George Simion

În ultima perioadă, scandalurile din Parlamentul României au tot crescut în intensitate, iar George Simion și Diana Șoșoacă, dar și alți parlamentari de la AUR sau USR, au devenit o reală problemă.

Conducerea Camerei Deputaților a luat mai multe măsuri împotriva parlamentarilor scandalagii, dar toate s-au dovedit inutile.

Acum, la nivelul conducerii Camerei Deputaților se discută despre o nouă schimbare a regulamentului: parlamentarii care fac scandal să fie scoși cu jandarmii din sala de plen.

O alta modificare este aceea prin care jandarmii vor avea dreptul, la cererea președintelui de sedință, să îi scoată din sala de plen pe cei care perturbă ședințele sau care sunt agresivi.

Scandalurile care au dus la măsurile radicale

Nu mai tarziu de luni, senatoarea Sosoaca a perturbat grav sedinta solemna a plenului reunit dedicata Zilei Nationale. A urlat din sala atat la reprezentantul UDMR cat si la alti parlamentari. Nu a putut fi potolita de incercarile colegilor parlamentari.

Saptamana trecuta, deputatul Tanase, de la AUR, s-a imbrancit cu un deputat USR iar liderul AUR, George Simion, i s-a adreasat fostului ministru al Energiei, Virgil Popescu, de la tribuna parlamentului, cu apellativul "hotule" . Motiv pentru care, parlamentarii PNL au cerut conducerii CDep sa il sanctioneze pe George Simion.

Ultimele modificari ale regulamentului sedintelor de plen au fost aduse dupa mai multe scandaluri si agresiuni provocate de George Simion si parlamentarii AUR. Atunci au fost introduse sanctiuni mai dure, precum interzicerea luarii de cuvant de la tribuna si reducerea indemnizatiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.