Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsură în PREMIERĂ, în SUA, după profiturile URIAŞE ale companiior de pariuri. Ce a decis Curtea Supremă

stiripesurse.ro
pariuri

Curtea Supremă americană creează condiţiile pentru legalizarea pariurilor sportive în SUA; acţiunile companiilor de pariuri au crescut puternic

Acţiunile companiilor de jocuri de noroc şi ale cazinourilor au crescut puternic luni, în frunte cu titlurile Scientific Games, investitorii anticipând noi oportunităţi de afaceri pentru industria de profil, după ce Curtea Supremă din Statele Unite a creat condiţiile pentru legalizarea pariurilor sportive de către statele federale americane, transmite Reuters, citat de New.ro.

Citeşte şi: Veşti rele pentru guvernul Dăncilă: Frână puternică în creșterea economică/ Date oficiale

Decizia Curţii Supreme a confirmat o a decizie a statului New Jersey de a permite pariurile sportive şi a eliminat o lege federală din 1992 care interzicea aceste activităţi, permiţând în acest fel crearea unei unei noi linii de afaceri de către multe cazinouri şi provideri de pariuri online precum Scientific Games şi International Game Technology.

Astfel, Statele Unite fac încă un pas spre legalizarea la nivel naţional a pariurilor sportive, nu doar în anumite locuri cum este Nevada, statul în care se află capitala jocurilor de noroc, Las Vegas. Piaţa ilegală a pariurilor sportive valorează miliarde de dolari anual.

Scientific Games este în mod special bine plasată pentru a beneficia de decizia Curţii Supreme, datorită achiziţiei, în ianuarie, a companiei canadiene de jocuri de noroc online şi de pariuri sportive NYX Gaming Group, a declarat Todd Eilers, analist la Eilers & Krejcik Gaming.

Acţiunile Scientific Games au crescut luni cu circa 11%, la un nivel record, iar volumul tranzacţiilor a fost de 4,6 ori mai mare faţă de media ultimelor 10 zile.

Titlurile International Game Technology au urcat cu 3,4%, cea mai buna creştere procentuală înregistrată de la începutul lunii martie. Acţiunile operatorului de cazinouri Churchill Downs au atins un nivel record, cu un avans de 5,5%, în timp ce volumul tranzacţiilor a fost mai mare cu 2,9% comparativ cu media ultimelor 10 zile.

La Londra, acţiunile William Hill, care operează pariuri sportive legale în Nevada şi se pregăteşte pentru afaceri în New Jersey, au crescut cu 10,7%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.