Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsură radicală într-o primărie de municipiu: Doar vaccinații au voie în clădire/ Primar: Măsura ar trebui aplicată în biserici și în presă

facebook.com
izolare coronavirus

Primăria municipiului Tulcea a decis ca, începând de vineri, să restricţioneze accesul publicului și a angajaților în instituţie şi în sediile serviciilor din subordine, din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 înregistrate în ultima perioadă.

Potrivit deciziei publicate pe site-ul instituţiei, accesul în Primăria municipiului Tulcea şi în sediile structurilor şi serviciilor publice din subordine este permis, începând de vineri, doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, prezintă dovada trecerii recente prin boală sau prezintă rezultatul negativ al unui test antigen rapid pentru infecţia cu acest virus. Rezultatul testului trebuie însoţit de o adeverinţă care atestă faptul că vaccinul anti-COVID-19 este contraindicat persoanei respective.

Primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, afirmă că angajații care nu sunt vaccinați au opțiunea de a munci de acasă. În opinia edilului, măsura ar trebui extinsă în toate instituțiile, dar și în biserici și în presă.

„Rata incidenței crește foarte rapid. Eu nu sunt doar primarul care trebuie să facă străzi, ci trebuie să am grijă și de starea sănătății locuitorilor. Am folosit mijloacele legale pentru a proteja locuitorii și angajații, cât și pentru a încuraja vaccinarea. Angajații nevaccinați au posibilitatea de a face telemuncă. Li s-a oferit această posibilitate de a munci la domiciliu. În toată această perioadă, până la momentul hotărârii, jumătate dintre cei nevaccinați au fost depistați pozitiv. Celalaltă jumătate au intrat în telemuncă și o parte din ei s-au vaccinat. Accesul în interiorul instituției este permis în urma prezentării certificatului vaccinării, a dovezii că ai trecut prin acest virus și, în cazul în care există persoane care au recomandare de a nu fi vaccinați, pentru ei un test rapid antigen. Eu cred că această măsură trebuie aplicată de toată structura publică a statului, primăriile, biserica, presa, toate trebuie să facă un efort comun. Eu cred că lupta asta nu s-a pierdut, iar orin vaccinare ajungem la imunitate. Acum suntem la un prag de dezastru”, a declarat primarul, la Digi 24.

Municipalitatea recomandă publicului ca până la încetarea stării de alertă să depună online documentele adresate serviciilor publice, iar hotărârea privind noile restricţii include şi adresele direcţiilor din subordine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.