Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MĂSURĂ URGENTĂ la Timișoara, după SCANDALUL cu MINCIUNI legate de moartea a șase bolnavi de coronavirus

AHC Solution
ventilator ATI

Cu o rată de infectare tot mai mare şi fără locuri la Terapie Intensivă, autorităţile din Timiș primesc o unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi.

În urma unei analize a situației epidemiologice de la nivelul județului Timiș și lipsa locurilor pe secțiile de terapie intensivă din spitalele suport COVID-19, Centrul Național de Comandă și Conducere a Intervențiilor a dispus trimiterea în sprijin a unei Unități Mobile de Terapie Intensivă cu 12 paturi în Timișoara, transmite Prefectura Timiș, conform Mediafax. Amintim că șase oameni au murit la Timișoara, la Spitalul Victor Babeș. Medicii de aici s-au încurcat în minciuni privind moartea acestora, explicând că ba nu aveam paturi de ATI, ba oamenii au murit de bătrânețe, ba de la ceață sau pentru că nu puteau fi transferați.

Citește și: Ungaria își modifică Constituția și încinge spiritele: familia este alcătuită din femeie și bărbat

Măsura a fost luată de urgență pentru a veni în sprijinul autorităților publice locale și a personalului medical din spitale.

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă a fost retrasă inițial la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență pentru a fi pregătită condițiilor specifice sezonului rece.

Autospeciala pornește vineri spre Timișoara și va fi preluată de către Spitalul Municipal Timișoara care se va ocupa de operaționalizarea acesteia în cel mai scurt timp.

Timișoara se apropia, joi, de rata de infectare 8 la mia de locuitori, iar în tot județul Timiș la terapie intensivă erau 43 de bolnavi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.