Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MĂSURI anunțate de Școala doctorală a UVT în Cazul Kovesi

GIP / Facebook
kovesi lucrare de doctorat

Otilia Hedeșan, director al Școlii doctorale de la Universitatea de Vest din Timișoara, a declarat că au primit o sesizare din partea GRAUR legată de suspiciunea de plagiat în cazul lui Kovesi, sesizare pe care o vor trimite Comisiei de Etică a Universității, cu sugestia ca aceasta să numească o Comisie de specialiști pentru analizarea tezei.

Dat fiind că GRAUR a trimis aceeași sesizare și către Ministerul Educației, teza de doctorat a șefei DNA ar urma să fie analizată în paralel și de CNATDCU, a mai precizat Hedeșan. Rezultatul va fi comunicat în 45 de zile.

SCANDAL URIAȘ de corupție la Kremlin: Cum și-a transformat Putin bucătarul în MILIARDAR

Pe baza discuțiilor publice, conducerea școlii noastre doctorale a cerut un punct de vedere școlii doctorale a Facultății de Drept. A primit două răspunsuri, unul al profesorului Pașca, cel care a fost conducătorul tezei de doctorat a doamnei Kovesi, și unul elaborat de toți conducătorii de doctorate. Deși e vorba de diferențe de stil între cele două răspunsuri, ideea centrală pe care eu o înțeleg e că teza e una redactată după normele de redactare din 2011, când a fost susținută public, și că, la o sesizare de plagiat din 2012, teza a primit această decizie din partea Consiliului Național de Etică. Acestea sunt cele două răspunsuri primite luni și marți și sunt foarte nesemnificative diferențele dintre ele.

Cele două au ajuns în aceeași zi în care ne-a parvenit o sesizare din partea Asociaţiei Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) de la Cluj, privitoare la suspiciunea de plagiat în cazul doamnei Kovesi. Din hârtia pe care am văzut-o, se pare că aceeași sesizare a fost transmisă și către Ministerul Educației. Practic, ar trebuit să demareze două proceduri paralele, una la Universitatea de Vest, iar alta la CNATDCU.

Noi vom avea în zilele următoare o întrunire a Consiliului de Studii Universitare de Doctorat și vom trimite această sesizare către Comisia de Etică a Universității din Timișoara, cu sugestia ca  aceasta să numească o Comisie de specialiști pentru analizarea tezei. Sper ca aceasta nu va merge pe varianta foarte legalistă pe care colegii din drept o formulează, anume că până când nu se încheie discuțiile despre validitatea absolvirii de plagiat a doamnei Kovesi prin decizia din 2012, orice discuție despre teză nu-și are sensul.

Noi avem o sesizare și trebuie să facem ceva cu ea. În această situație, ne vom adresa Comisiei noastre de Etică pentru a constitui o comisie de specialiști”, a explicat Hedeșan, la emisiunea Dosar de politician, la B1 Tv.

Aceasta a mai precizat că din noua comisie nu vor face parte profesori care s-au pronunțat deja asupra tezei lui Kovesi în 2012.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.