Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri de evitare a aglomeraţiei la cumpărături, stabilite între autorităţile din Argeș şi reprezentanţii centrelor comerciale

facebook.com
izolare coronavirus

Mai multe măsuri ce au ca scop evitarea aglomeraţiei la cumpărături au fost stabilite joi în urma discuţiilor purtate între autorităţile din Argeş şi reprezentanţii supermarketurilor şi marilor centre comerciale din judeţ, potrivit Agerpres.

La întâlnirea convocată de prefectul Emanuel Soare au participat reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

"Ţinând cont de numărul ridicat al cazurilor de infectări cu noul coronavirus, dar şi de faptul că se apropie minivacanţa de 1 decembrie şi perioada sărbătorilor de iarnă, prefectul Emanuel Soare a stabilit, împreună cu reprezentanţii operatorilor economici, să fie implementate mai multe măsuri de limitare a aglomerării şi a riscului de transmitere a virusului SARS-CoV-2. De comun acord, s-a stabilit să se renunţe la coşurile de cumpărături de mână, care reprezintă un factor de risc epidemiologic. În acelaşi timp, vor fi montate mai multe dispensere cu dezinfectant, pentru igienizarea mâinilor", se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.

Citește și: Fotografie de ultim moment! Marcel Vela, imagine cu leul apărut în videoclipul lui Dani Mocanu

Conform aceleiaşi surse, angajaţii supermarketurilor şi agenţii de pază vor fi mai vigilenţi şi vor îndemna clienţii să respecte normele de protecţie sanitară, în special purtarea corectă a măştii şi păstrarea distanţei.

"În caz de nevoie, va fi limitat accesul clienţilor în magazin. (...) Pentru evitarea aglomerării la casele de marcat, s-a stabilit să fie ţinute deschise cât mai multe, în special la orele de vârf. De asemenea, în magazinele unde se formează cozi apropiate la casele de marcat s-a recomandat instalarea unor panouri despărţitoare, de plexiglas", se mai menţionează în comunicat.

Mesajele prin care se comunică normele de protecţie în vigoare vor fi difuzate mai des iar retailerii vor încuraja comenzile la domiciliu, acolo unde astfel de servicii sunt disponibile.

Prefectul a stabilit cu reprezentanţii supermarketurilor şi ai centrelor comerciale să rămână în legătură în continuare şi să caute împreună noi soluţii pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.