Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri de restricție adoptate în mai multe țări din Europa: ce strategii au adoptat liderii mondiali/ ANALIZĂ

Forbes
COVID coronavirus

Guvernele europene au luat noi măsuri restrictive, marţi, pentru a ţine sub control răspândirea rapidă a noului coronavirus şi pentru a susţine firmele să supravieţuiască pandemiei, transmite Reuters.

Citește și: Mihai Mărgineanu sare în apărarea lui Dan Bittman: Oile nu ascultă! Ele doar înjură și se enervează

Liderii mondiali se confruntă cu o sarcină din ce în ce mai dificilă, deoarece încearcă să limiteze răspândirea bolii şi daunele economice, în timp ce speranţele lor se bazează pe vaccinuri a căror eficacitate este încă nedovedită, informează News.ro.

„Avem de-a face cu o creştere exponenţială. În Germania, numărul de noi infecţii creşte cu 70-75% faţă de săptămâna precedentă”, a declarat ministrul german al Economiei Peter Altmaier, la o conferinţă economică germano-franceză organizată virtual la Berlin”.

Franţa, Polonia, Rusia, Suedia, Statele Unite şi alte ţări au înregistrat un număr record de infecţii în ultimele zile, deoarece toamna se îndreaptă către iarnă în emisfera nordică şi oamenii socializează mai în interior, unde riscul de infecţie este mai mare.

Peste 43,4 milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus la nivel global şi 1.158.056 au murit, potrivit unei bilanţ realizat de Reuters. Statele Unite au cel mai mare număr de infecţii şi decese.

Sute de protestatari au ieşit luni în stradă în Italia pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de ultima rundă de restricţii, inclusiv închiderea mai evreme a barurilor şi restaurantelor, manifestaţiile din unele oraşe devenind violente.

În capitala financiară Milano, tinerii au aruncat cu proiectile cu benzină asupra poliţiştilor, care au răspuns cu gaze lacrimogene. La Torino, ferestrele unor magazine de lux au fost sparte, iar unele magazine au fost jefuite, ceea ce a dus la arestarea a 10 demonstranţi.

În Franţa, ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a spus ţării să se pregătească pentru „decizii dificile”, după ce unele dintre cele mai stricte restricţii impuse în Europa nu au reuşit să oprească răspândirea bolii.

Marea Britanie a înregistrat marţi alte 367 de decese din cauza COVID-19, cel mai mare număr zilnic după 27 mai, arată datele guvernamentale.

Guvernul ceh va cere parlamentarilor să îi extindă prerogativele de urgenţă până pe 3 decembrie, a declarat marţi premierul Andrej Babis, pe fondul eforturilor de a opri una dintre cele mai puternice creşteri ale infecţiilor din Europa.

Până acum, în Europa au fost raportate cel puţin 8,54 milioane de infecţii şi 251.000 de decese cauzate de coronavirus, arată cele mai recente date Reuters. Continentul a înregistrat luni un record de 230.892 de cazuri noi, de la 67.739 pe 1 octombrie.

Autorităţile din Rusia, unde au fost înregistrate 1,55 milioane de infecţii, al patrulea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, au ordonat oamenilor să poarte măşti în unele locuri publice şi au cerut autorităţilor regionale să ia în considerare închiderea barurilor şi restaurantelor peste noapte.

Guvernul belgian se va întruni vineri pentru a decide asupra unei posibile carantine la nivel naţional, deoarece ţara suferă cea mai mare rată a infecţiilor cu coronavirus din UE la 100.000 de cetăţeni, arată datele oficiale.

Chiar şi Germania, mult lăudată pentru răspunsul său iniţial la pandemie, şi-a semnalat marţi îngrijorarea cu privire la creşterea infecţiilor, iar Altmaier a spus că ţara va ajunge probabil la 20.000 de cazuri pe zi până la sfârşitul acestei săptămâni.

Regiunea producătoare de vin La Rioja, din Spania, a ordonat închiderea pentru o lună a restaurantelor şi barurilor din cele mai mari două oraşe ale sale. De duminică au fost impuse restricţii la nivel naţional.
Un indice al burselor globale a scăzut, iar dolarul SUA s-a depreciat, marţi, investitorii reacţionând la creşterea cazurilor de coronavirus şi la incertitudinea provocată de alegerile americane din 3 noiembrie.

În Statele Unite, numărul pacienţilor spitalizaţi cu Covid-19 este la un nivel maxim de două luni, tensionând sistemele de îngrijire a sănătăţii în unele state. Numărul morţilor din SUA este cel mai mare din lume, de peste 225.800.

Aproape o jumătate de milion de persoane din Statele Unite au contractat virusul în ultimele şapte zile, a constatat un bilanţ al Reuters.

„Până pe 4 noiembrie, presa fake news scrie doar despre pe Covid, Covid, Covid”, a scris pe Twitter preşedintele Donald Trump, care se confruntă cu o luptă dură pentru realegerea sa, pe 3 noiembrie.

Trump a promovat adesea vaccinurile ca răspuns, dar niciunul nu a obţinut încă aprobarea la nivel internaţional.

În luna august, Rusia a devenit prima ţară care a aprobat oficial un vaccin pentru Covid-19, după mai puţin de două luni de teste efectuate pe oameni, provicând scepticismul oamenilor de ştiinţă din Occident.

Un vaccin dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca produce o reacţie de imunizare atât la adulţii bătrâni, cât şi la cei tineri, a anunţat luni compania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.