Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri de retorsiune - Ucraina anunţă expulzarea unui diplomat rus

sua ucraina rusia

Ucraina a anunţat luni expulzarea unui diplomat rus declarat 'persona non grata', decizia fiind un răspuns la o măsură similară luată sâmbătă de Rusia, pe fondul deteriorării raporturilor dintre cele două ţări în ultima perioadă, transmite AFP potrivit Agerpres.

''Ministerul Afacerilor Externe a trimis astăzi o notă prin care declară persona non grata un consilier din ambasada Rusiei la Kiev'', a declarat purtătorul de cuvânt al MAE ucrainean, Oleg Nikolenko.

''El are (la dispoziţie) 72 de ore pentru a părăsi teritoriul ţării noastre'', a adăugat reprezentantul diplomaţiei ucrainene.

Rusia a decis sâmbătă expulzarea unui consul ucrainean aflat la post la Sankt Petersburg, a anunţat Ministerul de Externe rus.

Diplomatul ucrainean respectiv, Oleksandr Sosoniuk, fusese reţinut pentru scurt timp de serviciul de securitate rus FSB în timp ce ar fi încercat să obţină informaţii clasificate de la un cetăţean rus. Kievul a protestat sâmbătă contra acestei ''detenţii ilegale'' şi a afirmat că ''exclude complet'' posibilitatea ca acuzaţiile aduse lui Sosoniuk să fie adevărate.

Acest incident intervine pe fondul desfăşurării de Rusia a zeci de mii de soldaţi la frontiera ucraineană pentru ''exerciţii militare'', în faţa acţiunilor ''ameninţătoare'' ale NATO, organizaţie la care Ucraina doreşte să adere.

Numeroşi ucraineni au fost arestaţi în Rusia şi mulţi ruşi în Ucraina în cazuri de spionaj începând din 2014, dar reţinerea unui diplomat este destul de rară.

Conflictul din regiunea Donbas s-a soldat cu peste 13.000 de morţi şi aproape 1,5 milioane de persoane strămutate, de la declanşarea sa în urmă cu şapte ani, după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.