Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri de siguranţă publică speciale în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
Inquam jandarmi mascați

Jandarmeria Capitalei intensifică măsurile de ordine şi siguranţă publică în perioada premergătoare Crăciunului, fiind suplimentate dispozitivele care patrulează în zonele unde există posibilitatea să se constituie mari aglomerări de persoane, informează un comunicat de presă al instituţiei.

Jandarmii bucureşteni vor fi prezenţi în stradă şi vor patrula pe traseele de deplasare către zonele unde municipalitatea organizează evenimente, precum şi în pieţe, gări, autogări, târguri, staţiile RATB sau în mijloacele de transport în comun care duc către marile centre comerciale.

Jandarmii se vor îngriji de liniştea publică la protestul organizat de Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual pe 20 decembrie în Parcul Izvor, la care organizatorul estimează participarea a 1.000 de persoane, precum şi protestul organizat de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România tot pe 20 decembrie în Piaţa Victoriei (500 de persoane). De asemenea, Jandarmeria va fi prezentă în Piaţa Constituţiei unde are loc Târgul de Crăciun şi la care municipalitatea estimează participarea a 5.000 de persoane zilnic, anunţă Agerpres.

Jandarmii vor interveni pentru ordinea publică şi la evenimentul "Oraşul Faptelor Bune" în Piaţa Universităţii (se estimează participarea a 2.000 de persoane zilnic). Totodată, Jandarmeria Bucureşti desfăşoară în această perioadă acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional prin monitorizarea respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice. Orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept constituie infracţiune şi se pedepsesc cu închisoare de la trei luni la un an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.