Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri de teama coronavirusului - Universitățile din România încep să își suspende cursurile până pe 31 martie

mediafax.ro
cursuri studenti

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu suspendă activitățile didactice și de practică în spitalele din orașul Sibiu pentru studenții Facultății de Medicină, în perioada 9-31 martie.

„Având în vedere situația epidemiologică privind infecția cu COVID 19 și Hotărârea nr. 6 din 06.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României se suspendă în totalitate activitatea didactică a studenților din spitalele în care ne desfășurăm activitatea, până la data de 31 martie 2020. Activitatea didactică desfășurată în alte spații decât spitalele partenere se va desfășura conform orarului. Toate informaţiile referitoare la desfășurarea procesului didactic vor fi transmise studenţilor prin șefii de an”, a declarat conf. univ. dr. Gabriela Boța, decanul Facultății de Medicină, potrivit unui comunicat transmis luni.

Conducerea ULBS a decis ca în toate spațiile didactice și administrative să fie montate dozatoare cu dezinfectanți.

„În acest moment situația la nivelul orașului și, implicit a universității, nu impune măsuri extreme, ci doar de prevenție. Suntem în permanent contact cu autoritățile și vom adapta măsurile în funcție de deciziile ce se vor lua la nivel național”, a declarat prof. univ. dr. Sorin Radu, rectorul ULBS.

Și Universitatea „Ovidius" din Constanța a decis azi suspendarea lucrărilor practice și a cursurilor care se desfășoară în spitalele din oraș până la finalul lunii martie.

„Comitetul de Urgență al Universității Ovidius din Constanța a decis suspendarea tuturor lucrărilor practice și a cursurilor care se desfășoară în spitalele partenere, în perioada 9.03.2020-31.03.2020. Măsura vizează facultățile cu profil medical, iar pregătirea studenților urmează să se desfășoare fie în spațiile didactice din afara spitalelor, fie prin diseminarea cunoștințelor utilizând instrumente digitale de comunicare", au transmis, luni, reprezentanții UOC.

Reprezentanții Universității fac un apel către toți studenții și profesorii instituției academice să respecte cu strictețe recomandările anterioare de igienă individuală și colectivă.

De asemenea, Universitatea "Ovidius" din Constanța a pus la dispoziție un cămin pentru studenții sau profesorii care trebuie să stea în autoizolare.

Până la această oră, în Constanța nu a fost confirmat niciun caz de infectare cu coronavirus, 268 persoane sunt izolate la domiciliu și nicio persoană în carantină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.