Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri DRASTICE în Lituania - Carantina instituţionalizată devine obligatorie şi NU se mai PERMITE autoizolarea la domiciliu

The New Yorker
carantina coronavirus

Lituania a dispus marţi ca cetăţenii reveniţi în această ţară să rămână obligatoriu în carantină timp de două săptămâni într-o facilitate a statului pentru a preveni răspândirea coronavirusului, informează agenţia DPA, citată de Agerpres.

Autoizolarea la domiciliu nu mai este permisă, carantina instituţionalizată devenind obligatorie chiar şi în cazul în care o persoană este testată negativ pentru coronavirus.

Citește și: Aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate și medicamente, ÎN PERICOL din cauza restricțiilor de circulație impuse la nivel mondiala

Conform dispoziţiilor privind carantina, administraţiile locale trebuie să amenajeze centre corespunzătoare pentru carantină şi să le aprovizioneze cu alimente.

Criticii acestei măsuri susţin că ea va descuraja lituanienii reveniţi în ţară să se supună testelor pentru coronavirus, ştiind că oricum vor fi plasaţi în carantină.

Lituania are până în prezent confirmate 180 de cazuri de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.