Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri după împușcăturile de lângă un bar gay din Oslo: Poliția norvegiană cere amânarea evenimentelor Pride

Agerpres - Reuters
Norvegia atac terorist oslo

Poliția norvegiană a anunțat luni că toate evenimentele Pride din întreaga țară ar trebui să fie amânate, invocând preocupări legate de securitate după un atac mortal comis în weekend de un bărbat înarmat într-un bar gay din Oslo, potrivit Reuters, anunță mediafax.

Inițial, poliția aprobase o adunare planificată luni în fața Primăriei din Oslo de către comunitatea LGBTQ din oraș pentru a onora victimele atacului.

Ulterior, polițiștii i-au sfătuit pe organizatori să anuleze evenimentul, care se aștepta să atragă o adunare numeroasă. Norvegia și-a ridicat evaluarea amenințării teroriste la cel mai înalt nivel după atacul de sâmbătă, soldat cu doi morți și 21 de răniți.

De asemenea, poliția a solicitat anularea evenimentelor Pride din întreaga țară, citând informații de la serviciul de informații al poliției norvegiene, PST.

Evenimentele Pride ar trebui amânate „până la noi ordine", deoarece comunitatea este considerată ca fiind de partea „inamicului” de către islamiștii extremiști, a declarat șefa Poliției naționale, Benedicte Bjoernland, prin intermediul unui comunicat.

Oslo Pride, unul dintre susținătorii demonstrației de luni și organizatorul festivităților anuale Pride care fuseseră programate sâmbătă, a confirmat că va anula adunarea.

„Ne pare rău că, încă o dată, trebuie să spunem că un eveniment Pride trebuie anulat. Înțelegem că oamenii sunt acum frustrați și că vor în continuare să se adune", a precizat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.