Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri excepţionale în Danemarca împotriva migranţilor: Ultima decizie a autorităţilor

danemarca

Membri ai Gărzii Naţionale din Danemarca au fost desfăşuraţi marţi pentru a asista poliţia cu verificări inopinate la trei din cele 15 puncte de trecere a frontierei cu Germania, în încercarea de a mai reduce presiunea la care este supusă poliţia, potrivit DPA. Verificările inopinate au fost introduse în ianuarie ca parte a eforturilor de a controla fluxul de imigranţi. Membrii Gărzii Naţionale, în uniforme verzi sub veste luminoase, au desfăşurat verificări alături de poliţiştii în uniformă albastră în apropiere de micul oraş Krusa, de graniţă. "Cooperarea cu poliţia este directă", a declarat pentru DPA, de la Krusa, colonelul Flemming Aberskov.

Iniţial, membrii Gărzii de Coastă - care au urmat o pregătire specială de cinci zile - sunt desfăşuraţi la trei puncte de trecere terestre la graniţa cu Germania, iar ulterior vor servi în portul Lolland, a precizat poliţia naţională daneză. Ministrul de justiţie Soren Pind, care în aprilie a anunţat decizia guvernului de a desfăşura Garda Naţională, a subliniat că poliţia se va ocupa de supervizarea reprezentanţilor Gărzii Naţionale.

Garda Naţională a precizat că circa 150 de membri ai săi au fost antrenaţi pentru a asista la verificările intempestive. Danemarca a anunţat recent extinderea controalelor temporare până la 12 noiembrie.

Între timp, numărul solicitărilor de azil a scăzut la circa 350 în luna mai, cel mai scăzut nivel din 2012, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.