Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri extreme la Moscova, de teama unui atac de Ziua Victoriei: Două săptămâni fără acces în Piața Roșie

Telegram
parada 9 mai Moscova Piata Rosie

Serviciul Federal de Gardă din Rusia (FSO) a anunțat că Piața Roșie din Moscova va fi închisă pentru vizitatori timp de două săptămâni - între 27 aprilie și 10 mai. Motivul oficial este pregătirea și desfășurarea paradei de Ziua Victoriei din 9 mai.

În trecut, Piața Roșie a mai fost închisă temporar din cauza paradei, dar este pentru prima dată când va fi închisă pentru o perioadă atât de lungă, notează BBC Rusia.

Anul trecut, accesul publicului a fost restricționat între 4 și 9 mai. În 2021, nu au fost raportate restricții, doar accesul la Mausoleul Lenin și la necropola de lângă zidul Kremlinului a fost închis. În 2020, din cauza pandemiei de coronavirus, nu a avut loc nicio paradă în Piața Roșie. Un alt an mai devreme - piața a fost închisă între 6 și 9 mai.

Dronele ucrainene, principalul pericol

Nu a fost oferit niciun motiv pentru schimbarea datelor din acest an, dar comentatorii au atribuit-o îngrijorărilor autorităților ruse cu privire la numărul tot mai mare de drone ucrainene pe cerul rusesc.

Anterior, marșurile stradale ale Regimentului Nemuritorilor au fost anulate în Rusia, în timp ce mai multe regiuni de frontieră și Crimeea anexată au anulat, de asemenea, parada din 9 mai, invocând probleme de securitate.

Omul de afaceri ucrainean Volodimir Iațenko a anunțat un concurs pentru producătorii de drone la începutul lunii aprilie. El a promis 20 de milioane de grivne (peste o jumătate de milion de dolari) echipei a cărei dronă va putea ateriza în Piața Roșie din Moscova pe 9 mai.

Cu o zi înainte, presa ucraineană și rețelele de socializare au pus în circulație un scurt videoclip care ar fi surprins imagini din Piața Roșie realizate de o dronă ucraineană. Autenticitatea acestui videoclip nu a fost stabilită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.