Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri fără precedent în România - Evenimentele cu peste 1000 de persoane vor fi interzise! Raed Arafat: 'E o măsură preventivă, dar necesară'

Inquam Photos / Octav Ganea
Raed Arafat

Evenimentele cu un număr mai mare de 1.000 de persoane vor fi interzise, a anunțat Raed Arafat duminică la sediul Ministerului de Interne.

„Începând de azi se aprobă luarea măsurii de interzicere a oricărei activități care presupune participarea a unui număr mai maree de 1.000 de persoane. Pentru activitățile cu un număr mai mic de 1.000 persoane, măsura va fi adoptată la nivel local pentru fiecare eveniment în parte pe baza unei analize a riscurilor și a tipului de activitate, cu avizul prealabil al Direcției de Sănătate Publică. Aceste măsuri sunt prevăzute până la 31 martie, dar pot fi prelungite în funcție de evoluțiile la nivel european. Măsura vizează atât evenimentele publice cât și cele private desfășurate în interior și evenimentele în aer liber. E o măsură preventivă, dar necesară”, a declarat Raed Arafat.

Coronavirus în România - Nelu Tătar: 'Gândim extinderea la nivelul întregii țări a zonei galbene, chiar și limitarea curselor aeriene'

„Referitor la persoanele sub 1.000 deciziile se vor lua în funcție de evaluarea riscului. Se va lua în considerare densitatea mulțimii și spațiul în care se găsesc participanții. Va fi luată în vedere natura evenimentului și a contacților, e vorba de tipuri, dacă e vorba de copii, adulți, etc. De asemenea, dacă participanții sunt înregistrați sau nu. Vom lua în vedere posibile expuneri la coronavirus anterior acestui eveniment. Vom lua în considerare vârsta pacienților. Foarte important e și scopul sau tipul acestei activități existând diferențe între manifestările de tip religios, sportiv, politic. E luat de calcul modul călătoriei prin care vin participanții”, a explicat secretarul de stat Horațiu Moldovan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.