Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MĂSURI INEDITE de combatere a răspândirii Covid-19 în India - Cei care ies cu maşinile din case sunt FĂCUŢI DE RUŞINE pe interenet

ziare.com
soferi

Poliţia indiană a recurs la o tactică inedită pentru a-i determina pe oameni să stea în case ca să limiteze răspândirea noului coronavirus: îi face de ruşine pe contravenienţi în social media, relatează miercuri dpa, citată de Agerpres.

O patrulă de poliţie din oraşul Baliguda (statul Odisha, est) a surprins miercuri un grup de persoane care hoinărea pe stradă, încălcând restricţiile de deplasare. Ca pedeapsă, poliţiştii i-au fotografiat punându-i să ţină afişe cu textul: "Sunt un egoist. Pun în pericol comunitatea hoinărind pe străzi şi nu-mi pare rău pentru asta".

"Am difuzat fotografiile pe platforme de social media. Sperăm ca acest lucru să împiedice alţi oameni să încalce protocoalele care au fost instituite", a declarat un responsabil al poliţiei locale.

Atât în social media, cât şi pe posturile de televiziune din India au început să circule imagini similare, preluate din alte zone ale ţării.

"Sunt un inamic al societăţii, nu vreau să stau acasă", este mesajul unui alt poster cu care au fost fotografiaţi mai mulţi bărbaţi reţinuţi de poliţie într-un district din statul Madhya Pradesh (centru).

"Puteţi vedea acest lucru ca pe un experiment care sperăm să îi facă pe oameni să stea acasă", a spus comandantul poliţiei districtuale, Hitesh Choudhury.

Citeşte şi: VIDEO Percheziţii de amploare într-un dosar de înşelăciune cu pretinse teste COVID - Aproape 10.000 de teste nereale încerca firma să vândă pe internet

Postul de ştiri IBNT-TV18 a difuzat clipuri din diferite zone din India în care poliţişti obligă bărbaţi şi femei să stea ghemuiţi, să se întindă în stradă sau să-şi scoată bluzele şi să şi le înfăşoare în jurul feţei, ca sancţiune pentru încălcarea restricţiilor. În Mumbai, poliţiştii au obligat un grup de copii care au sfidat ordinul de a sta în casă să facă genuflexiuni atingându-şi urechile cu mâinile încrucişate, o pedeapsă aplicată din vremuri străvechi tineretului din regiune.

În India, unde numărul de cazuri confirmate de contaminare a trecut de 500 în rândul celor 1,3 miliarde de locuitori, a fost instituită marţi seara o carantină generală pentru 21 de zile. Toate trenurile şi zborurile au fost anulate, au fost interzise adunările de peste 4 persoane şi locuitorii pot ieşi din casă doar pentru alimente, medicamente şi alte articole esenţiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.