Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri pentru elevi în Cluj: Autobuze dedicate exclusiv transportului lor către școlile centrale

alba24.ro
elevi liceu

900 de elevi din Cluj-Napoca vor avea autobuze dedicate exclusiv transportului lor către școlile centrale, autoritățile încercând în acest fel să rezolve problema blocajelor care se produc în fiecare dimineață pe străzile care duc în centru. Autobuzele vor fi așteptate de profesori, în zona școlilor, potrivit Mediafax.

Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, la şedinţa Consiliului Local, că de acest transport dedicat vor beneficia între 900 şi 950 de elevi care locuiesc în cartierele municipiului Cluj-Napoca, dar învaţă la şcoli din zona centrală.

„Unul dintre proiectele din programul de bugetare participativă care îl punem în practică de săptămâna viitoare, odată cu începerea anului şcolar, este unul pilot, care prevede introducerea autobuzelor dedicate pentru transportul elevilor la şcolile din centrul municipiului Cluj-Napoca. Toţi elevii din clasele 0 – IV de la Şcolile şi , în principal, cu sau fără însoţitor, vor merge la cursuri cu aceste autobuze dedicate, care îi vor prelua din cartiere la ore bine stabilite şi îi vor transporta, pe cinci trasee, spre unităţile de învăţământ. Cu aceste autobuze vor putea călători şi elevii de la alte şcoli din centrul oraşului, astfel că estimăm că vor beneficia de acest transport dedicat 900 – 950 de elevi. Prin acest proiect pilot ne dorim transportul în siguranţă al elevilor la şcoală şi descongestionarea traficului în centru, astfel încât să nu mai întâlnim o maşină, un elev, un părinte”, a spus Boc.

Potrivit acestuia, transportul elevilor se va face în siguranţă, în condiţiile în care în fiecare autobuz va fi prezent câte un poliţist local, fiecare mijloc de transport fiind inscripţionat special.

„Când vor sosi la şcoală, elevii vor fi aşteptaţi şi preluaţi de profesori de la autobuz şi îi vor duce în şcoală, iar la încheierea cursurilor autobuzul îi va aştepta în faţa şcolii transportându-i spre casă în deplină siguranţă. Proiectul pilot se va implementa pe o perioadă de 45 de zile, în care vom înregistra toate observaţiile de îmbunătăţire şi vom suplimenta numărul de autobuze dacă va fi nevoie. Cred că acest proiect va fi unul de succes”, a explicat Emil Boc.

Introducerea noilor autobuze se face cu sprijinul Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.