Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MĂSURI RADICALE luate de Donald Trump de teama rușilor: Se pregătesc sancțiuni pentru străinii care influențează alegerile

Donald Trump nebun

Preşedinţia SUA elaborează o ordonanţă executivă prin care preşedintele Donald Trump va putea impune sancţiuni străinilor care efectuează ingerinţe în procesul electoral american, un demers care intervine pe fondul criticilor privind toleranţa faţă de acţiunile Rusiei, relatează Washington Post.

Casa Albă a elaborat un proiect de ordonanţă executivă care pare a avea rolul atenuării criticilor privind lipsa de acţiune a preşedintelui Donald Trump faţă de ingerinţele ruse în scrutinul prezidenţial din anul 2016.

Citește și: Banca Națională a făcut publice cursurile pieței valutare! Ce se întâmplă cu leul astăzi

Donald Trump a fost supus presiunilor pentru a condamna interferenţele electorale ruse, scrie mediafax.ro.

Un oficial de la Casa Albă a subliniat că deocamdată este vorba despre un proiect de document, precizând însă că preşedintele Donald Trump vrea să protejeze procesul elecoral din Statele Unite. "Toată lumea ştie că trebuie făcut ceva. Este vorba de un subiect important", a precizat oficialul citat.

Citește și: SURSE! Se pregătește MEGA-tranzacția ANULUI pe piața de retail din România

Donald Trump şi-a atras critici dure pentru că a sugerat că are încredere mai mare în preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, decât în evaluările serviciilor secrete americane privind ingerinţele electorale ruse. "Eu am încredere în oamenii mei din serviciile de informaţii, dar vă pot spune că preşedintele Putin a fost extrem de puternic în negarea acuzaţiilor", a afirmat Donald Trump după întâlnirea cu liderul de la Kremlin.

Donald Trump trebuie să înţeleagă că "Rusia nu este aliatul nostru", a reacţionat unul din liderii Partidului Republican, Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor. Rusia este responsabilă de "tentative intense, în curs" pentru subminarea democraţiei din Statele Unite, a afirmat Dan Coats, directorul Serviciilor de informaţii americane.

Citește și: Gigantul Telekom are parte de un câștig impresionant

Pe fondul criticilor, Donald Trump a subliniat că îşi menţine "încrederea în oamenii" lui "din serviciile de informaţii" şi a admis că a făcut o eroare în exprimare în cursul conferinţei de presă organizate alături de Vladimir Putin.

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a reiterat că nu a avut contacte cu Rusia în campania electorală din anul 2016, argumentând că oricum nu ar fi vorba de o infracţiune. "Contactele nu sunt infracţiune, dar nu contează, deoarece nu au existat contacte (cu excepţia celor ale escroacei Hillary şi ale democraţilor)!", a transmis Donald Trump prin Twitter.

Citește și: Acesta este coșmarul oamenilor de afaceri! Se închid firmele

"Contactele" cu o anumită persoană sau entitate nu constituie infracţiune din punct de vedere juridic, dar procurorul special Robert Mueller investighează activităţi de coordonare între entităţi guvernamentale ruse şi echipa de campanie electorală a lui Donald Trump, ceea ce ar putea atrage acuzaţii privind o conspiraţie. Experţii atrag atenţia că depistarea colaborării cu o putere străină în campania electorală poate atrage numeroase acuzaţii. Donald Trump a negat în mai multe rânduri că a avut contacte cu Rusia în campania electorală din 2016.

Citește și: Surpriză! Din ce cauză șefa DNA este anchetată

Donald Trump ar putea fi audiat în investigaţia privind contactele echipei de campanie electorală cu Rusia, a afirmat avocatul acestuia, Rudolph Giuliani, sugerând însă că eventualele "contacte" cu Moscova nici măcar nu sunt o infracţiune. Rudy Giuliani a denunţat ancheta coordonată de procurorul special Robert Mueller. "Au format o echipă total tendenţioasă", a acuzat avocatul lui Donald Trump, citat de postul CNN şi de cotidianul The Washington Times.

Fostul primar al oraşului New York a subliniat că nu îi recomandă lui Donald Trump să discute cu echipa lui Robert Mueller, explicând însă că este posibil ca liderul de la Casa Albă să vrea audierea pentru a-şi demonstra nevinovăţia. "Ceea ce cred şi ceea ce ştiu pot fi două lucruri diferite. Eu cred că preşedintele nu ar trebui să discute cu Mueller. Dar ştiu cât de convins este el că nu a făcut nimic rău şi că vrea să explice acest lucru", a spus Giuliani. Întrebat dacă Donald Trump riscă să fie inculpat pentru contactele cu Rusia, avocatul a afirmat că s-ar putea să nu fie vorba despre o infracţiune. "Nici măcar nu ştiu dacă este o infracţiune, mă refer la contactele cu Rusia. Dacă analizezi infracţiunea, atacurile cibernetice sunt. Preşedintele nu a comis atacuri cibernetice. Nu i-a plătit el să comită atacuri cibernetice", a spus Giuliani.

Citește și: Românii sunt îngroziți! Ce virus a început să facă victime

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile. Cel puţin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump - Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous - sunt inculpaţi în investigaţia din SUA privind ingerinţele Rusiei.

Partidul Democrat din Statele Unite a intentat un proces împotriva Rusiei, echipei de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump şi site-ului WikiLeaks, denunţând o presupusă conspiraţie pentru perturbarea scrutinului prezidenţial desfăşurat în SUA în 2016. Comisia pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor a dispus, recent, încheierea anchetei privind ingerinţele Rusiei, stabilind că nu au existat acţiuni coordonate ale echipei de campanie a preşedintelui Donald Trump cu Moscova.

Citește și: De azi se aplică! Polițiștii și jandarmii te sancționează și pentru această faptă! Amenzi usturătoare ,

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.