Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri stabilite de CJSU Constanța pentru comuna Cuza Vodă, intrată în carantină parţială

googleusercontent.com
coronavirus

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Constanţa a stabilit marţi un set complet de măsuri care vor fi luate în cazul comunei Cuza Vodă, care a intrat în carantină parţială în dimineaţa zilei în curs, a informat Instituţia Prefectului, informează Agerpres.

"Hotărârea privind măsurile a fost votată, iar aceasta presupune, printre altele: permisiunea intrării/ieşirii pentru transporturile de marfă, permisiunea intrării/ieşirii în/din zona carantinată a persoanelor care activează în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitar, situaţiilor de urgenţă, energetic, comunicaţii, transporturilor etc., doar pe baza documentelor justificative", se menţionează într-un comunicat de presă transmis, marţi seară, de Prefectura Constanţa.

De asemenea, conform sursei citate, în interiorul zonei de carantinare se menţine obligativitatea acoperirii nasului şi gurii la ieşirea din casă, cu măşti simple sau chirurgicale, dar şi cu eşarfe, fulare sau alte articole vestimentare.

Totodată, autorităţile locale se vor ocupa de dezinfectarea potenţialelor focare, vor facilita aprovizionarea continuă şi vor informa constant populaţia referitor la măsurile pe care trebuie să le urmeze.

"În acelaşi timp, jandarmii constănţeni au stabilit exact zona de protecţie, IPJ Constanţa, alături de Primăria Cuza Vodă, va trasa rutele ocolitoare ale zonei carantinate, dacă situaţia o va impune, iar DSP Constanţa va stabili măsurile pentru monitorizarea de către medicul de familie a diferitelor categorii de persoane cu risc (femei gravide, persoane dializate, pacienţi oncologici etc.)", se mai menţionează în comunicat.

Începând de marţi dimineaţă, în comuna Cuza Vodă a fost instituită carantina parţială, în zona carantinată locuind 600 din cei aproximativ 3.600 de cetăţeni ai localităţii.

Conform Instituţiei Prefectului, măsura a fost luată în urma unei analize efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, prin care s-a constatat că în localitate există un risc epidemiologic ridicat, după ce zece persoane, din acelaşi cartier, au fost confirmate pozitiv privind infectarea cu COVID-19. Totodată, DSP a constatat că în arealul respectiv nu sunt respectate ordonanţele militare şi există mai multe cazuri de infecţii respiratorii nedeclarate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.