Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri stricte de securitate la sosirea selecţionatei Coreei de Nord în Japonia

Aeroportul Iasi
Aeroportul Iasi

Selecţionata masculină de fotbal a Coreei de Nord a sosit marţi în Japonia, înconjurată de un dispozitiv special de securitate, pentru a disputa joi un meci din preliminariile Cupei Mondiale din 2026, împotriva naţionalei "Samurailor albaştri", informează EFE, potrivit Agerpres.

Avionul cu care a călătorit echipa nord-coreeană de la Beijing a aterizat pe aeroportul Haneda din Tokyo, unde poliţia a impus cel mai înalt nivel de alertă şi a instalat bariere suplimentare în zona de sosiri, pentru a evita eventuale incidente.

Aproximativ doua sute de persoane, inclusiv membri ai Asociaţiei Rezidenţilor Coreeni din Japonia (Chongryon), au primit echipa la aeroport, potrivit presei locale.

Echipele Japoniei şi Republicii Populare Democrate Coreene (denumirea oficială a Coreei de Nord) se vor întâlni joi, la ora locala 19:20 (10:20 GMT), pe Stadionul Naţional din Tokyo, într-un meci de calificare atât pentru Mondialul din 2026. cât şi pentru Cupa Asiei 2027.

Cele două echipe se vor întâlni din nou marţea viitoare, pe stadionul Kim Il-Sung din Phenian, într-un meci considerat primul eveniment sportiv internaţional care are loc în Coreea de Nord de când această ţară şi-a închis complet graniţele, în timpul pandemiei de Covid.

Un alt meci, între selecţionatele feminine ale Japoniei şi Coreei de Nord, care era programat la Phenian pe 24 februarie, a ajuns să se dispute în final în Arabia Saudită, din cauza acuzaţiilor privind dificultăţile logistice în deplasarea în Coreea de Nord pe care federaţia japoneză le-a prezentat Confederaţiei asiatice de fotbal (AFC).

Momentan nu se ştie dacă vor fi spectatori locali pe stadionul Kim Il-Sung din capitala nord-coreeană, care are o capacitate de aproximativ 50.000 de locuri.

Ultimul meci internaţional de nivel înalt care a avut loc la Phenian a fost unul între Coreea de Nord şi Coreea de Sud, disputat cu porţile închise, la sfârşitul anului 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.