Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsurile de izolare din Liban extinse cu încă 2 săptămâni pe fondul pandemiei

Operation World
Liban

Autorităţile libaneze au decis extinderea cu încă două săptămâni a măsurilor de izolare împotriva răspândirii noului coronavirus impuse deja de o lună, a potrivit ministrului pentru informaţii, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Noua dată la care vor înceta măsurile de izolare este 26 aprilie.

De la declararea stării de urgenţă medicală în urmă cu o lună, libanezii nu au voie să-şi părăsească casele decât pentru a cumpăra alimente sau medicamente, iar majoritatea afacerilor au fost închise. Singurul aeroport al ţării a fost, de asemenea, închis, cu excepţia celor câteva zboruri care încă aduc cetăţeni libanezi rămaşi blocaţi în alte ţări din cauza restricţiilor de călătorie.

Citește și: Un tratament anti-COVID-19 a avut succes la șase pacienți în stare gravă din Israel

Începând de seara, de la ora locală 19:00 şi până a doua zi dimineaţă la ora 05:00, nimeni nu mai are voie să iasă din case, măsură aplicată cu ajutorul forţelor de ordine.

Până joi în Liban au fost înregistrate 582 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus şi 19 decese au fost puse pe seama COVID-19. În cazul Libanului, această criză medicală a lovit într-o perioadă în care ţara se afla deja şi într-o profundă criză economică, notează Reuters.

"Premierul Hassan Diab a afirmat că ne apropiem de sfârşitul celei de-a patra săptămâni de la închiderea ţării şi trebuie să ne angajăm să mai stăm două săptămâni în case", a declarat ministrul libanez pentru informaţii, Manal Abdel Samad, după o şedinţă de guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.