Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsurile de securitate sporită din jurul Capitoliului se relaxează la mai bine de 6 luni de la asalt

proteste capitoliu

Muncitori au început vineri demontarea barierei metalice care înconjoară Capitolul Statelor Unite din Washington, la mai mult de şase luni după ce susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump au luat cu asalt sediul Congresului, relatează AFP.

Grilajul, cu înălţime de 2,4 metri, delimitează un vast perimetru interzis publicului şi turiştilor, precum şi traficului obişnuit din oraş.

Decizia de demontare a fost luată pe baza unei evaluări a riscurilor efectuată de poliţia Capitolului, a explicat William Walker, sergent la Camera Reprezentanţilor, într-un mesaj trimis miercuri aleşilor.

Asedierea Capitoliului, la 6 ianuarie, de către militanţi pro-Trump furioşi după certificarea victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale, a fost un moment de tensiune istorică în istoria democraţiei americane. Cinci persoane surprinse în violenţe au murit în aceeaşi zi sau a doua zi şi peste 100 de poliţişti au fost răniţi, evenimentul şocând profund opinia publică americană.

Peste 20.000 de soldaţi ai Gărzii Naţionale au fost mobilizaţi pentru a asigura securitatea clădirii în lunile care au urmat. Peste 500 de persoane care au luat parte la asalt au fost inculpate de atunci. Chiar şi după ce bariera este demontată, operaţiune care ar urma să dureze trei zile, Capitoliul va rămâne închis publicului.

Într-un alt cartier al capitalei federale americane, măsurile de securitate din jurul Casei Albe se relaxează treptat, un alt semn de revenire la normalitate la Washington după tensiunile din era Trump, notează AFP, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.