Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsurile 'draconice' luate de Vladimir Putin, efect incredibil - Cu cât a scăzut consumul de alcool în Rusia? OMS publică cifrele

www.lapresse.ca
băutură, alcool

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), consumul de alcool a scăzut în Rusia cu 43% în perioada 2003-2016, pe fondul unor măsuri implementate de autoritățile de la Moscova pentru limitarea consumului băuturilor alcoolice în această țară, informează The Guardian, conform Mediafax.

„Federația Rusă a fost o perioadă lungă considerată o țară cu un nivel ridicat al consumului de alcool”, arată raportul OMS, publicat marți. Potrivit raportului, consumul de alcool a contribuit în mare măsură la creșterea mortalității în anii '90. „Cu toate acestea, în ultimii ani această tendință s-a inversat”, informează organizația.

Ședință de Guvern la Palatul Victoria - Ce proiecte urmează să adopte Cabinetul Dăncilă

Potrivit aceluiași studiu, scăderea cea mai puternică s-a înregistrat în ceea ce privește consumul de băuturi alcoolice contrafăcute.

Autorii cercetării susțin că scăderea consumului de alcool a dus la o creștere a speranței de viață în Rusia, care a atins în 2018 un maxim istoric de 78 de ani pentru femei și de 68 de ani pentru bărbați. Prin comparație, în 1990 speranța de viață pentru bărbați era de doar 57 de ani în Rusia.

De la venirea la putere a lui Vladimir Putin, autoritățile ruse au adoptat mai multe măsuri pentru reducerea consumului de alcool, cum ar fi interdicția ca magazinele să vândă băuturi alcoolice după ora 23, creșterea taxelor pentru alcool și interzicerea publicității la aceste băuturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.