Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsurile fiscale bagă spaima în turism: 'Industria este deja împovărată'

Pinterest
Turism

Ionuţ Nedea, CEO al litoralulromanesc.ro a declarat marţi despre măsurile fiscale pregătite de Executiv pentru scăderea deficitului bugetar că scenariul răspândit pe piaţă din punctul lor de vedere este cel mai rău pentru că vorbim de taxe suplimentare, de TVA crescut, de eliminarea unor facilităţi. Orice creştere de taxe, orice lovitură suplimentară care vine într-o industrie deja împovărată va produce efecte foarte mari. Industria de turism este al doilea angajator, a mai arătat Nedea.

”Deocamdată se vehiculează tot felul de scenarii, scenariul răspândit pe piaţă din punctul nostru de vedere al industriei de turism este cel mai rău pentru că vorbim de taxe suplimentare, de TVA crescut, de eliminarea unor facilităţi pentru industria de turism”, a declarat Ionuţ Nedea în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.

El a precizat că această industrie este lovită de patru ani. ”Am avut în 2020 pandemia, care s-a prelungit pânîă în 2021 şi au fost ani marcaţi de acest eveniment. Apoi, am avut în 2022, războiulul din Ucraina, un impact negativ asupra turismului de litoral şi 2023 se confruntă cu o situaţie dificilă, avem în continuare război şi avem impactul inflaţiei care este unul extrem de serios şi principalul motiv pentru care turismul de litoral nu a mers la fel de bine ca în alţi ani”, a explicat Nedea.

”Aşadar, orice creştere de taxe, orice lovitură suplimentară care vine într-o industrie deja împovărată de aceste evenimente va produce efecte foarte mari. Industria de turism este al doilea angajator, după stat, generează foarte multe business-uri pe orizontală”, a mai spus reprezentantul din turism.

Despre bilanţul sezonului, Ionuţ Nedea a spus: ”Mă aştept ca în momentul bilanţului să vedem dacă nu o scădere, o stagnare, raportat la ceea ce s-a întâmplat anul trecut”.

”Am început foarte bine sezonul, apoi a început această serie de lovituri cu tot felul de informaţii, cu pericolul legat de baraj, cu E-coli, acum avem această situaţie ( cu mina explodată la Costineşti, nr), am avut ştirile cu apa rece, care iarăşi au avut un impact”, a completat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.