Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Materiale interzise și falsuri grosolane: Rusia pune tunurile pe Wikipedia pentru modul în care e reflectată 'operațiunea' din Ucraina

Wikipedia

Autoritatea de reglementare a telecomunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, a anunţat că adoptă măsuri menite să pedepsească Wikimedia Foundation, care include enciclopedia online Wikipedia, pentru încălcarea legislaţiei ruse în contextul războiului din Ucraina, relatează Reuters. Roskomnadzor a precizat într-un comunicat că Wikipedia continuă să conţină ”materiale interzise, inclusiv falsuri despre cursul operaţiunii militare speciale pe teritoriul Ucrainei”, şi că motoarele de căutare vor fi folosite pentru a informa utilizatorii că Wikimedia a încălcat legislaţia rusă, scrie News.ro.

Vicepreşedintele comisiei pentru politica informaţională a Parlamentului rus, Anton Gorelkin, a declarat pe Telegram că linkurile către Wikipedia vor fi însoţite de o avertizare care înştiinţează utilizatorii cu privire la încălcările legii de către Wikimedia Foundation.

Roskomnadzor a precizat că măsurile vor rămâne în vigoare până când Wikimedia Foundation va deveni pe deplin conformă cu legea rusă.

Wikimedia Foundation a făcut recurs la 13 iunie la o hotărâre a curţii de la Moscova privind o amendă de 5 milioane de ruble (76.000 de lire sterline) pentru că a refuzat să elimine ”dezinformarea” din articolele Wikipedia în limba rusă despre conflictul din Ucraina, inclusiv ”Invazia rusă a Ucrainei”, ”Crime de război în timpul invaziei ruse a Ucrainei” şi ”Masacrul de la Bucea”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.