Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maternitatea din Brașov solicită finanţare prin PNRR pentru patru proiecte

bebelusi-maternitate

Maternitatea din Braşov speră să obţină finanţare prin PNRR pentru patru proiecte, care vizează atât achiziţionarea de aparatură, cât şi digitalizarea instituţiei medicale. În plus, anul acesta, maternitatea va solicita Ministerului Sănătăţii, prin programul derulat pentru dotarea spitalelor, fonduri pentru cumpărarea a şase ecografe.

"Avem patru proiecte depuse pe PNRR - pe Ambulatoriu, pe infecţii nosocomiale, pe neonatologie, plus pe partea de digitalizare şi informatizare a Spitalului şi sperăm să obţinem finanţare pe toate", a declarat joi managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Braşov, dr. Mircea Preda, potrivit Agerpres.

Conform acestuia, printr-unul din aceste proiecte, cel cu valoarea cea mai mare, de 13 milioane de lei, se doreşte achiziţionarea unui RMN, care să deservească atât nou-născuţii, cât şi pacientele de la ginecologie, trei ecografe, analizoare pentru laboratoare, iar printr-un alt proiect se urmăreşte obţinerea finanţării necesare pentru achiziţia de aparatură necesară combaterii infecţiilor nosocomiale.

În ce priveşte proiectul depus la Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean Braşov, forul care are în subordine Maternitatea, a aprobat alocarea cofinanţării, de 10% din valoare, în şedinţa de joi.

"Este un proiect de aproximativ 3 milioane de lei, cu finanţare 90% din bugetul Ministerului Sănătăţii, 10% din cel al CJ Braşov. Am cerut şase ecografe, cu care dorim să dotăm viitorul compartiment de primiri urgenţe şi cele de obstetrică ginecologie", a precizat dr. Preda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.