Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mathieu van der Poel, învingător în cea de-a 108-a ediţie a Turului Flandrei

ctfassets.net
paraciclism

Ciclistul olandez Mathieu van der Poel s-a impus duminică în cea de-a 108-a ediţie a Turului Flandrei, după o evadare de 44 de km, în condiţii meteo dificile, potrivit Agerpres.

Van der Poel (29 ani), component al echipei Alpecin-Deceuninck, a fost cronometrat pe distanţa de 270,8 km în 6 h 05 min 23 sec, fiind urmat la 1 min 07 sec de italianul Luca Mozzato (Arkea).

 


Olandezul a reeditat astfel succesele obţinute în 2020 şi 2022, devenind al şaptelea ciclist din istorie care a realizat tripla în "Ronde van Vlaanderen", după Achiel Buysse, Fiorenzo Magni, Eric Leman, Johan Museeuw, Tom Boonen şi Fabio Cancellara, cu perspectiva de a viza, în 2025, al al patrulea titlu, performanţă care nimeni nu a mai reuşit-o până în prezent.

Mathieu van der Poel l-a egalat cu această ocazie pe slovenul Tadej Pogacar, singurul rutier în activitate cu cinci succese într-un "Monument" al ciclismului, aşa cum sunt denumite cele cele mai importante cinci curse clasice din sportul cu pedale.

Pogacar (UAE Emirates), învingător anul trecut în Turul Flandrei, nu şi-a apărat titlul la ediţia din acest an, preferând să se concentreze asupra Turului Italiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.