Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mats Malm, profesor la Universitatea din Göteborg este noul secretar al Academiei Suedeze

Academia Suedeză a anunţat vineri numirea în funcţia de secretar permanent a lui Mats Malm, profesor la Universitatea din Göteborg, la patru luni după intrarea sa în instituţia care atribuie premiul Nobel pentru Literatură, relatează dpa şi EFE, potrivit agerpres.ro.

Mats Malm, în vârstă de 54 de ani, îi va succeda de la 1 iulie lui Anders Olsson, care a preluat funcţia de secretar interimar al Academiei Suedeze cu un an în urmă, după demisia Sarei Danius, în contextul unui scandal uriaş care a afectat instituţia şi care a condus la plecarea a numeroşi membri ai academiei.

Citește și: EXCLUSIV Omul lui Băsescu reacționează, după ce Klaus Iohannis i-a refuzat propunerea: ‘Nu renunțăm’

Funcţia de secretar permanent este cea mai importantă poziţie în cadrul Academiei Suedeze. Secretarul permanent are rolul de purtător de cuvânt al academiei şi anunţă în fiecare an câştigătorul premiului Nobel pentru Literatură.

Mats Malm, profesor de teorie a literaturii la Universitatea din Göteborg, s-a angajat "să continue munca vitală de reînnoire care a început deja", referindu-se la eforturile de restabilire a încrederii în academie ca urmare a controversei care a afectat grav instituţia anul trecut.

Citește și: ANAF face anunțul mult așteptat! Datoriile românilor vor fi șterse

Academia Suedeză a trecut printr-o perioadă critică în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală formulate de 18 femei împotriva soţului unei alte academiciene suedeze, poeta Katarina Frostenson, care a decis la rândul ei să se retragă din Academia Suedeză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.