Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Matteo Renzi: Eroare tragică să construiești Europa fără Rusia

PD: RENZI, C'E UNA SINISTRA OSSESSIONATA DA DENARO

Premierul italian Matteo Renzi a calificat marţi drept 'eroare tragică' dorinţa unor state europene de a construi Europa fără a ţine cont de Rusia, relatează AFP.

"A construi Europa fără Rusia, aşa cum face o ţară recent intrată în comunitatea noastră (Uniunea Europeană), este o eroare tragică", a declarat Renzi, într-un discurs la Rimini (est), în faţa mişcării catolice Comuniune şi Eliberare.

Renzi nu a numit ţara la care s-a referit, însă mai multe state din estul sau nordul Europei, printre care Polonia sau ţările baltice, au fost extrem de critice faţă de Rusia lui Vladimir Putin, pe care îl acuză că alimentează războiul din estul Ucrainei.

În acest lung discurs de revenire din vacanţă, Renzi a vorbit de asemenea despre imigraţie, acuzându-i pe populişti că aruncă gaz pe foc în speranţa de a aduna voturi.

"Provincialismul fricii nu va învinge. Pierdem poate două sau trei voci, însă în primul rând salvăm vieţi", a declarat el, subliniind că a acţiona în această situaţie este o chestiune 'civilizaţie'.

El nu a făcut însă niciun comentariu privind declaraţiile de luni de la Berlin ale cancelarului german Angela Merkel şi preşedintelui francez Francois Hollande, care au făcut apel la ţările europene să pună în aplicare 'cât mai rapid posibil' reglementările comunitare privind dreptul la azil, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.