Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Matteo Renzi sugerează ca următoarele alegeri din Italia să fie sincronizate cu cele din Germania

PD: RENZI, C'E UNA SINISTRA OSSESSIONATA DA DENARO

Fostul premier italian Matteo Renzi a sugerat duminică că următoarele alegeri din Italia ar trebui organizate în acelaşi timp cu cele din Germania, spunând că acest lucru ar avea sens "dintr-o perspectivă europeană", relatează Reuters preluat de agerpres.

În Germania au loc alegeri legislative pe 24 septembrie. În Italia alegerile sunt programate pentru mai 2018 însă, conform speculaţiilor, italienii s-ar putea prezenta la urne în toamna acestui an. 

Preşedintele italian Sergio Mattarella, singurul care poate dizolva parlamentul, a declarat că alegerile ar trebui să aibă loc doar după ce parlamentul va adopta noua lege electorală care armonizează sistemele de vot pentru Camera Deputaţilor şi Senat. 

Matteo Renzi, liderul Partidului Democrat de centru-stânga (PD), a declarat într-un interviu acordat ziarului Il Messaggero că formaţiunea sa politică "nu cere alegeri anticipate, însă nici nu se teme de ele". 

După ce a recâştigat conducerea partidului său la sfârşitul lunii aprilie, Renzi şi-a exprimat susţinerea pentru organizarea de alegeri anticipate. El a declarat pentru Il Messaggero că este posibil să se ajungă la un acord cu privire la un sistem de vot proporţional asemănător celui din Germania, aşa cum a sugerat fostul prim-ministru Silvio Berlusconi. 

"În teorie, da, dar trebuie să fim precauţi", a spus Renzi. "Sistemul german ar fi un pas înainte pentru a depăşi actualul blocaj politic, însă nu este o soluţie la toate problemele. O coaliţie la putere este foarte riscantă", a mai spus el. 

"Alegerile germane sunt întotdeauna un punct de referinţă în politica europeană, pentru mai bine sau mai rău. Un vot în acelaşi timp cu Berlinul ar avea sens ... dintr-o perspectivă europeană şi ar permite noului parlament să înceapă să lucreze la politica economică pentru următorii cinci ani fără a pierde o singură zi", a mai spus Renzi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.