Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Matteo Salvini, liderul formaţiunii de extremă dreapta Liga şi noul ministru de interne al Italiei, spune că vrea să colaboreze, nu să se certe cu miniștrii UE

StudentVille
italia alegeri

Matteo Salvini, liderul formaţiunii de extremă dreapta Liga şi noul ministru de interne al Italiei, a declarat sâmbătă că vrea să colaboreze strâns că omologii săi din Uniunea Europeană, dar că nu îşi va atenua poziţia în privinţa imigraţiei, transmite dpa, citat de Agerpres.

'Ce le spun celor care se tem de acest guvern? Suntem eleganţi, zâmbim, suntem democratici', a afirmat Salvini, citat de ANSA, înaintea paradei militare de Ziua Republicii.

Salvini a precizat că, în orele următoare, va vorbi cu alţi miniştri de interne din UE, 'cu care vreau să lucrez, nu să mă cert'.

Guvernul de coaliţie format de Ligă şi Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem) a depus jurământul vineri.

Noul cabinet populist italian a provocat îngrijorări în Uniunea Europeană că ar putea alege calea confruntării cu UE, într-un moment în care aceasta trebuie să facă faţă Brexit-ului şi guvernelor eurosceptice din Polonia şi Ungaria.

Matteo Salvini se va deplasa duminică în Sicilia, care a fost în ultimii ani un punct focal al valurilor de migranţi.

Miniştrii de interne din statele UE se vor reuni marţi, la Luxemburg, pentru a lua în discuţie reformarea legislaţiei europene în materie de azil. Nu este clar dacă Salvini va fi prezent la reuniune, dat fiind că în aceeaşi zi are loc, în Senatul de la Roma, votul pentru învestirea noului guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.