Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Matteo Salvini, ministrul de Interne al Italiei, s-a DEZLĂNȚUIT la adresa UE, chiar la București: Nu poate bloca, cu amenințări, alegeri în parlament și guvern

Inquam Photos / George Calin
Matteo Salvini

Uniunea Europeană nu poate interveni cu voturi şi ameninţări pentru a bloca alegeri ale unor parlamente şi ale unor guverne, a declarat, marţi, vicepreşedintele Consiliului de Miniştri şi ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, într-o conferinţă de presă organizată la Bucureşti.

Acesta s-a întâlnit, anterior conferinţei, cu ministrul român de Interne, Carmen Dan, cu care a spus că a împărtăşit "necesitatea de a lucra împreună în ceea ce priveşte apărarea frontierelor externe de imigrarea ilegală", scrie agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pregătită de Pro TV pentru Antena 1-Ce show va lansa și ce cuplu neașteptat de prezentatori au ales

"Am asigurat-o de prietenia şi apropierea noastră de comunitatea română din Italia, care este cea mai prezentă dintre comunităţile străine. Greşelile câtorva nu cad pe umerii majorităţii de cetăţeni perfect integraţi în Italia", a afirmat el.

Totodată, Salvini a subliniat că Italia şi România vor consolida colaborarea între forţele poliţieneşti.

Citește și: Lovitură grea pentru Ion Țiriac! ‘Țeapă’ de milioane de euro

"Am decis să ne întâlnim cu colegii miniştri ai Justiţiei pentru a întări colaborarea în ceea ce priveşte însoţirea deţinuţilor în ţările de origine", a spus ministrul italian de Interne.

Salvini a adăugat că a invitat-o pe Carmen Dan la Roma pentru a pregăti o propunere româno-italiană pentru perioada Preşedinţiei române a Consiliului UE pe tema emigrării şi securităţii.

Citește și: Ministerul lui Eugen Teodorovici a reuşit să atragă o sumă uriaşă! Ce va face cu banii

"În ceea ce priveşte tema europeană, am subliniat că din punctul meu de vedere şi al guvernului italian, Uniunea Europeană nu poate interveni cu voturi şi ameninţări pentru a bloca alegeri ale unor parlamente şi ale unor guverne", a evidenţiat Salvini. El a vorbit şi despre o posibilă întâlnire a şefilor Executivelor român şi italian.

"Personal voi avea grijă să existe o întâlnire între premierii italian şi român. Întâlniri rapide, dar mai ales concrete", a punctat el.

Citește și: IKEA dă cărțile pe față! Decizie majoră în privința celui de-al doilea magazin din România

În ceea ce priveşte relaţia pe care ţara sa o are cu liderii europeni de la Bruxelles, Salvini a menţionat că ţara sa îşi doreşte o schimbare a regulilor de guvernare la nivelul UE.

"Nu intenţionăm să ieşim nici din Zona Euro, nici din Uniunea Europeană. Avem intenţia să schimbăm regulile de guvernare de la Bruxelles. Aşa cum vorbeam şi cu colegii mei români, acestea creează daune în România şi Italia. Vreau o Europă care face puţine lucruri, dar bune, nu una care se ocupă de tot, dar nu face nimic", a arătat el.

Citește și: Lovitură pregătită de Pro TV pentru Antena 1-Ce show va lansa și ce cuplu neașteptat de prezentatori au ales

Oficialul a mai vorbit şi despre evaluarea Comisiei Europene asupra proiectului de buget al Guvernului italian.

"Nu e o luptă a Italiei cu Europa. Sunt probleme pe care cineva din Europa le are cu Italia, cu Ungaria, România, Polonia, Austria. Bugetul italian are 15 miliarde de euro alocaţi investiţiilor, va ajuta tinerii. Noi nu vom tăia un euro din buget. Vom răspunde cu amabilitate la toate scrisorile. Eu sunt disponibil să merg să mă întâlnesc chiar şi mâine cu preşedintele Comisiei Europene să îi explic cum va creşte Italia cu acest buget, dar nimeni nu va tăia un euro din banii italienilor", a punctat Salvini.

Citește și: Lovitură grea pentru Ion Țiriac! ‘Țeapă’ de milioane de euro

În ceea ce priveşte imigraţia ilegală, Salvini a spus că este nevoie de "o lege împotriva exploatării".

"În Italia sunt cinci milioane de cetăţeni străini legali. Sunt bineveniţi (...). Problema cu care mă lupt sunt zecile de mii de clandestini, care au intrat abuziv, delincvenţi", a mai spus el. În opinia sa, "o emigrare prea mare duce la exploatare, mai ales în ţările extra-europene".

Citește și: Ministerul lui Eugen Teodorovici a reuşit să atragă o sumă uriaşă! Ce va face cu banii

De asemenea, a abordat şi schimburile de opinii pe care le-a avut cu cetăţeni români din Italia. "Români care lucrează în Italia îmi spun că justiţia italiană este prea soft, (...) pentru că în România, cine greşeşte, plăteşte mai mult. Din punctul acesta de vedere, avem de învăţat", a mai declarat Salvini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.