Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Matteo Salvini râde triunfător: A scăpat de Urmărirea penală pentru sechestrare de persoane, grație imunității parlamentare

Inquam Photos / George Calin
Matteo Salvini

Comisa pentru imunitate a Senatului italian a respins marţi, cu majoritate de voturi, cererea unui tribunal din Catania de începere a urmăririi penale împotriva ministrului de interne Matteo Salvini pentru 'sechestrare de persoane cu circumstanţe agravante', în legătură cu decizia acestuia de a bloca debarcarea migranţilor aflaţi pe nava de salvare Diciotti, relatează Reuters şi ANSA, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi! Meciul pierdut azi

Acuzaţia se bazează pe decizia lui Salvini de a întârzia cu aproape o săptămână în august 2018, în pofida condiţiilor critice de la bord, debarcarea celor peste 150 de migranţi salvaţi şi transportaţi într-un port din Sicilia de nava Diciotti a pazei de coastă italiene.

Un tribunal special din Catania a stabilit că Salvini ar trebui judecat pentru această decizie, pentru care riscă o pedeapsă cu închisoarea între 3 şi 15 ani, dar aducerea sa în instanţă nu poate avea loc decât cu autorizare din partea Senatului - mai întâi în comisie, apoi în plen.

Comisia senatorială avea la dispoziţie 30 de zile pentru a examina cazul înainte de a emite o recomandare pentru votul în plen.

Marţi, membrii săi au votat, cu un scor de 16-6, pentru stoparea anchetei referitoare la suspiciunile de abuz de putere şi sechestrare de persoane. În favoarea lui Salvini au votat partidul acestuia, Liga (extremă dreapta), partenerul de guvernare Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem) şi Forza Italia. M5S şi-a consultat luni militanţii cu privire la poziţia pe care să o adopte, peste 59% dintre ei votând pentru sprijinirea lui Salvini.

Plenul Senatului va fi chemat să se pronunţe prin vot în acest caz în termen de 60 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.