Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mauricio Pochettino, dispus să lase PSG pentru Manchester United (presă)

http://www.football365.com
Mauricio Pochettino

Antrenorul Mauricio Pochettino este dispus să plece de la Paris Saint-Germain la Manchester United dacă va fi contactat de clubul englez de fotbal, informează luni BBC.

Pochettino este deschis ideii de a o antrena pe Manchester United şi nu este exclus ca el să semneze în curând cu gruparea engleză, fiind apreciat de şefii acesteia.

United l-a demis duminică pe tehnicianul Ole Gunnar Solskjaer şi a anunţat că intenţionează să numească un antrenor interimar. Faptul că Pochettino ar putea fi disponibil ar schimba însă datele problemei.

Pochettino nu este foarte mulţumit la PSG, unde rolul său este în esenţă cel de antrenor al primei echipe, toate problemele clubului fiind gestionate de directorul sportiv Leonardo.

Pochettino avea mai mult controlul în cei cinci ani în care a pregătit-o pe Tottenham şi se ştie că este dornic să revină în Premier League. Argentinianul locuieşte într-un hotel din Paris, iar familia sa a rămas la Londra. Acest detaliu nu este considerat însă prea important, ţinând cont că este la fel de uşor să ajungi în capitala Marii Britanii din Paris ca şi din Manchester.

Pochettino, care a mai antrenat-o în Anglia pe Southampton, este de zece luni la PSG, lider acum în Ligue 1, cu un avans de 11 puncte după 14 etape. Tehnicianul va fi în această săptămână la Manchester pentru meciul cu City din Liga Campionilor.

El este nemulţumit la Paris şi din cauza culturii clubului. Echipa are superstaruri ca Lionel Messi, Kylian Mbappe şi Neymar, dar lotul este dezechilibrat. Se remarcă un surplus de fundaşi stânga, de exemplu, şi a existat impresia că nu era nevoie de aducerea în vară a portarului italian Gianluigi Donnarumma. Deciziile referitoare la transferuri nu sunt în mâna lui Pochettino, el fiind în esenţă un consilier al lui Leonardo.

În momentul venirii sale la Paris, Pochettino era criticat fiindcă nu obţinuse niciun trofeu major. La câteva zile după numirea sa, echipa a câştigat Trofeul Campionilor (Supercupa Franţei), iar în mai şi-a trecut în palmares Cupa Franţei.

În sezonul trecut, PSG a ratat însă câştigarea campionatului, doar pentru a doua oară în ultimii nouă ani, iar în Liga Campionilor a fost eliminată de Manchester City în semifinale.

Pochettino este reticent să forţeze o mutare la mijlocul sezonului, dar plecarea sa pe Old Trafford ar putea fi benefică pentru ambele părţi, deoarece se ştie că proprietarii qatarieni ai lui PSG sunt admiratorii lui Zinedine Zidane, fostul antrenor al lui Real Madrid.

Există şi alte nume menţionate în legătură cu banca tehnică a lui United. Se ştie că şefii clubului îl admiră pe Erik Ten Hag, antrenorul lui Ajax Amsterdam, dar se crede că acesta nu vrea să se despartă de echipă în timpul sezonului. Brendan Rodgers, de la Leicester, este şi el apreciat de conducerea "diavolilor roşii".

Dacă United va numi un interimar, un posibil candidat ar fi Laurent Blanc, fostul fundaş francez al echipei. Presa a sugerat de asemenea că Steve Bruce, fost căpitan al lui United, ar fi interesat de un rol pe termen scurt după ce s-a despărţit de Newcastle, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.