Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mauritius: Stare de alertă din cauza apropierii unui ciclon tropical potenţial periculos

www.pixabay.com
ciclon

Principalul port şi aeroportul din Mauritius au fost închise miercuri din cauza apropierii unui ciclon tropical potenţial periculos, informează Reuters, scrie agerpres.ro

Ciclonului tropical Berguitta, estimat să aducă cu sine rafale de vânt de până la 120 km/h, a determinat ridicarea nivelului de alertă la III. 

Serviciul meteorologic al insulei spune că Berguitta, un ciclon de categoria trei, se afla la 340 kilometri nord-est de Mauritius la primele ore ale zilei de miercuri şi se deplasa spre sud-vest cu o viteză de 7km/h. 

''În drumul său, ciclonul Berguitta se apropie în mod periculos de Mauritius şi reprezintă o ameninţare directă pentru insulă'', a precizat serviciul meteorologic într-un comunicat. 

Locuitorii au fost avertizaţi să ia măsuri de siguranţă întrucât miercuri seară sunt aşteptate rafale de vânt cu viteza de 120 km/h, iar condiţiile pe mare vor deveni dificile. 

Autorităţile au precizat că aeroportul din Mauritius va fi închis începând cu ora 7:00 (0300 GMT) până la noi dispoziţii. 

Louis Harbour, portul principal al ţării prin care se desfăşoară 99% din operaţiunile de comerţ, a fost de asemenea închis. 

Toate importurile strategie, produsele alimentare, cele petroliere şi materia primă pentru industria textilă, precum şi operaţiunile de export de zahăr şi textile tranzitează prin port. 

Ciclonul Hollanda, care a lovit Mauritius în februarie 1994, a provocat moartea a două persoane, a distrus 450 de locuinţe şi a provocat pagube de 135 de milioane de dolari. 

Reunion, o micuţă insulă din Oceanul Indian, este de asemenea în stare de alertă în faţa ciclonului Berguitta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.