Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maximum 20 de persoane pot intra în acelaşsi timp în pieţele agroalimentare ce funcţionează în spaţii închise, în Constanţa

Primaria Sectorului 4
Piața Sudului

Accesul clienţilor în pieţele agroalimentare ce funcţionează în spaţii închise, în municipiul Constanţa, este restricţionat la cel mult 20 de persoane, ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului, a informat luni administraţia locală, potrivit Agerpres.

"Primăria Municipiului Constanţa, prin RAEDPP, a adoptat o serie de măsuri astfel încât pieţele agroalimentare să rămână în continuare un loc sigur pentru cumpărături, în contextul pandemiei de COVID - 19. Pentru mai multă siguranţă, au fost luate măsuri suplimentare de prevenţie. Prin urmare, pentru a evita aglomerarea, în pieţele aflate în spaţii închise din municipiu - Piaţa Tomis 3, Piaţa Griviţei, Piaţa Km. 4-5, se va permite accesul unui număr limitat de persoane (maximum 10 - 20 persoane). Restricţia nu se aplică şi în cazul pieţelor aflate în spaţii deschise", se menţionează într-un comunicat de presă transmis de Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa.

Clienţii pieţelor agroalimentare sunt rugaţi să păstreze distanţa socială recomandată de autorităţi.

"Rugăm clienţii pieţelor să păstreze distanţa socială recomandată de 1 - 2 metri şi să evite formarea grupurilor de persoane. De asemenea, îi sfătuim pe constănţeni să se aprovizioneze de la cea mai apropiată piaţă din zona de domiciliu, evitând astfel deplasările pe distanţe lungi", a declarat directorul RAEDPP Constanţa, Florin Gheorghe, citat în comunicat.

Citește și: Câte cazuri de coronavirus sunt, în realitate, în România? Doar așa ajungi să fii TESTAT!

Conform acestuia, pieţele aflate în administrarea RAEDPP funcţionează la parametri normali şi sunt aprovizionate constant cu fructe şi legume proaspete, astfel încât constănţenii să aibă acces la produse direct de la producătorii locali.

"Spaţiile sunt dezinfectate periodic şi au fost montate dispensere de igienizat, puse la dispoziţie atât pentru comercianţi, cât şi pentru clienţi, pe care îi încurajăm să le utilizeze. Regia colaborează cu firme autorizate pentru dezinfecţia pieţelor. Substanţele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătăţii, au un spectru larg de aplicare şi au efect bactericid, fungicid şi virucid, acţionând inclusiv împotriva virusului COVID-19. În timpul operaţiunii de dezinfecţie, tarabele şi halele sunt eliberate de marfă", potrivit comunicatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.