Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mazăre, despre stenogramele Hrebenciuc-Şova:Aşa se fac susţinerile politice

mazare ponta

Liderul PSD Constanţa, Radu Mazare, spune ca stenogramele convorbirilor dintre Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova sunt "discuţii între doi oameni politici", el susţinând ca este grav ca au fost interpretate ca fiind trafic de influenţa şi ca "aşa se fac susţinerile peste tot pe planeta asta".

Radu Mazare a fost întrebat  înainte de a intra în sediul Poliţiei Constanţa, unde se prezinta saptamânal, urmare a controlului judiciar,ce parere are despre scandalul în care este implicat Viorel Hrebenciuc, el spunând ca nu comenteaza dosarul penal privind retrocedarile pentru ca nu are informaţii despre acesta.
În ceea ce priveşte dosarul de trafic de influenţa în care sunt urmariţi penal Hrebenciuc şi Şova, Mazare a spus ca este grav ca discuţiile dintre cei doi au fost interpretate ca fiind trafic de influenţa şi ca orice ajutor dat de catre un ales local unei persoane sau unei firme poate fi interpretat ca fiind ilegal.
"În cealalta privinţa, şi anume acuzaţia adusa lui Hrebenciuc şi lui Şova ca au discutat pentru o lege şi ca asta ar fi fost în folosul altora şi ca se numeşte trafic de influenţa, mi se pare o chestiune foarte grava nu ceea ce au facut cei doi, ci modul de a privi lucrurile. La mine, ca primar, vin oameni cu fel de fel de probleme, de la unul care vrea sa construiasca în loc de P+1 un P+3 şi daca eu iniţiez un PUZ, îi dau o autorizaţie sa faca P+3, omul ala a obţinut un folos. Toţi care vin la mine la Primarie vor ceva pentru ei sau pentru firmele lor, obţin implicit un folos, daca îi fac o parcare în faţa hotelului sau în faţa blocului obţine un folos, îi dau un etaj în plus, obţine un folos. E foarte riscanta interpretarea asta şi aşi vazut ca ma feresc, aţi vazut ca nu mai iniţiez hotarâri de Consiliu, nu mai fac nimic, dar nu poate sa mearga şara aşa", a susţinut Radu Mazare, potrivit Mediafax.
El a spus ca ceea ce a citit în stenogramele convorbirilor dintre Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova reprezinta "discuţii între doi oameni politici" şi ca "aşa se fac susţinerile pentru tot în lume".
"Ce-am citit eu în stenograme erau discuţii între doi oameni politici. Aşa se fac susţinerile peste tot pe planeta asta. Trebuie sa modificam legea aia pentru ca..., o sa ma certe primarul... Toţi primarii intervin pe lânga şeful de partid din judeţul respectiv şi pe lânga preşedintele Consiliului Judeţean ca sa aiba susţinere la miniştri sa primeasca fonduri pentru lucrarile pe care le au", a mai spus Mazare.
Întrebat daca discuţia dintre cei doi lideri PSD nu putea fi interpretata şi la modul "sa votam aceasta lege ca sa nu ma aresteze pe mine", primarul Constanţei a spus ca orice lege poate produce efecte şi asupra iniţiatorului, dar ca nu a vazut ca problema era pusa în acest fel.
"Poate nu îl aresta nici pe el, nici pe alţii, poate le dadea drumul şi altora care sunt în puşcarii, care-i problema? O lege a amnistiei poate sa-l vizeze de la el, pâna la Bercea şi alţii care sunt nevinovaţi. Sigur ca poate sa produca efecte şi în ceea ce îl priveşte pe el, Orice lege votata produce efecte şi în ceea ce ne priveşte pe noi. Eu nu am vazut în stenograme «hai sa facem legea ca sa scap eu». Eu am vazut în stenograme altceva, ca la maniera asta, orice intervenţie pentru orice primar ca sa-i rezolv o problema, o problema înseamna o autorizaţie, deblocarea unor fonduri, poate sa fie interpretata ca trafic de influenţa. Eu asta am vazut, poate aţi vazut voi altceva în stenograme", a afirmat liderul PSD Constanţa.
Întrebat ce parere are despre discuţiile din partid despre cine ar trebui sa fie noul preşedinte PSD în cazul în care Victor Ponta va câştiga alegerile prezidenţiale, Mazare a raspuns: "Nu ma intereseaza nici cât negru sub unghie".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.