Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MB: Campania "Out" isi mentine un usor avans inaintea referendumului asupra UE (sondaj BMG)

express.co.uk
brexit

Campania "Out" pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana isi mentine avansul inaintea referendumului din 23 iunie, desi diferenta fata de "In" s-a redus la 1 punct procentual, potrivit unui sondaj lunar efectuat de BMG Research si publicat miercuri, informeaza Reuters, citat de Agerpres.

Sondajul arata ca 45% dintre respondenti vor ca Marea Britanie sa iasa din bloc, neschimbat fata de un sondaj similar luna trecuta, in timp ce sprijinul pentru campania "In" a crescut cu 1 punct pana la 44%.

Sondajul online pe un esantion de 1.638 de persoane, efectuat intre 20 si 25 mai, constata ca 12% dintre respondenti sunt indecisi.

Sondajul continua o tendinta de anchete telefonice ce acorda campaniei "In" un avans sanatos, in timp ce, cele efectuate online arata cele doua tabere umar la umar, noteaza Reuters.

Potrivit unor experti britanici in alegeri, "niciunul nu este mai intelept" dintre aceste sondaje care sa ofere o imagine mai clara a intentiilor de vot ale britanicilor.

Dar comentatorii sunt de acord ca prezenta la vot ar fi factorul crucial in determinarea rezultatului din cauza decalajului intre generatii, cu tineri alegatori care nu participa demult la vot dar sprijina ferm ramanerea in UE, si cei mai in varsta, alegatori mai de incredere care sa favorizeze o iesire, mai noteaza Reuters.

Sondajul BMG a constatat ca sase tineri din 10 din grupele de varsta 18-24 de ani sprijina ramanerea in UE, dar doar 47% au declarat ca vor vota cu siguranta.

Dar 80% din cei cu varsta de peste 65 de ani au afirmat ca vor vota cu siguranta si sase britanici din 10 din aceasta categorie de varsta au indicat ca ar vota pentru "Brexit", iesirea din UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.