Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mbappe i-a egalat pe Platini şi Zidane la Cupa Mondială

France Press
mbappe

Kylian Mbappe, starul selecţionatei Franţei, a marcat al cincilea său gol la Cupa Mondială de fotbal, în partida câştigată cu 4-1 în faţa Australiei, marţi, în Qatar, un total graţie căruia i-a egalat pe Michel Platini şi Zinedine Zidane, cei doi "decari" legendari ai Les Bleus, scrie presa sportivă din Hexagon, potrivit Agerpres.

Mbappe a înscris penultimul gol al francezilor, în minutul 68, la capătul unei partide în care a atins de 19 ori balonul în suprafaţa adversă, performanţă pe care nu a mai reuşit-o niciun alt jucător la Cupa Mondială de la ediţia din 1970.

La doar 23 de ani, Kylian Mbappe a devenit egalul lui Michel Platini (1978, 1982, 1986) şi Zinedine Zidane (1998, 2006), ambii cu câte cinci reuşite la turneele finale mondiale.

Atacantul lui Paris Saint-Germain se află acum la o singură reuşită de fostul atacant Thierry Henry, care a marcat şase goluri pentru Franţa în două participări la Cupa Mondială (1998 şi 2006).

Kylian Mbappe este încă departe de recordul compatriotului său Just Fontaine, autorul a 13 goluri la o singură ediţie a Cupa Mondiale, cea din 1958, găzduită de Suedia, în condiţiile în care apărările nu erau nici pe departe atât de ermetice ca în prezent.

Dacă fizicul îi va permite, Mbappe ar mai putea participa la alte trei ediţii ale Cupei Mondiale (în 2026, 2030 şi 2034), ceea ce i-ar permite să doboare fără probleme recordul absolut deţinut de germanul Miroslav Klose, autorul a 16 goluri în total, la patru turnee finale (2002, 2006, 2010, 2014).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.