Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

McAfee se temea că o să fie 'ajutat' să se sinucidă: 'Dacă mă spânzur, precum Epstein, nu va fi vina mea' / Teoria conspirației crește în cazul decesului

John McAfee

Moartea lui John McAfee a declanșat numeroase teorii ale conspirației, omagii și critici privind extrădarea către SUA cu care se confrunta magnatul din industria IT antivirus, acum decedat, informează BlackNews.ro într-o analiză.

McAfee a fost găsit mort în celula închisorii sale din Barcelona la doar câteva ore după ce un tribunal spaniol a aprobat extrădarea sa în SUA, unde se confrunta cu acuzații de evaziune fiscală și alte infracțiuni financiare.

O declarație a Ministerului Justiției din Spania a indicat că moartea lui McAfee ar putea fi o sinucidere, un detaliu care a declanșat rumoare printre mulţi cei care văd o conspirație, citând tweet-urile din trecut ale McAfee, unde și-a avertizat adepții că, dacă vor afla vreodată că s-a sinucis, „A la Epstein”, atunci a fost o treabă executată de un asasin profesionist. „Să știți că, dacă mă spânzur, precum Epstein, nu va fi vina mea”, a spus McAfee.

Un tweet din 2019 postat de McAfee, care era cunoscut pentru că își spunea liber gândul, oricât de bizar, a avertizat că fostul mogul primea „mesaje subtile” de la oficialii guvernului SUA că îl vor ucide și vor face ca totul să pară o sinucidere.

El a arătat chiar un tatuaj, citind „whackd”, pe care utilizatorii Twitter au început să-l transforme într-un hashtag, împreună cu #McAfeeDidntKillHimself, la scurt timp după ce a fost anunțată moartea sa.

Celălalt tweet i-a avertizat pe fanii lui McAfee că este „mulțumit” la scurt timp după arestarea sa din octombrie 2020 în Spania.

Pentru a adăuga la teoriile conspirației, utilizatorii au început să observe, de asemenea, o postare – prima în ultimele luni – pe contul Instagram al lui McAfee despre un „Q”, o referință pe care mulţi au legat-o de mișcarea QAnon, care conectează numeroase teorii ale conspirației de „statul profund” al guvernului american, pe care McAfee îl critica virulent în ultima perioadă.

Moartea lui McAfee i-a determinat pe critici să critice sistemul judiciar al SUA și iminenta sa extrădare în SUA.

„Europa nu ar trebui să-i extrădeze pe cei acuzați de infracțiuni non-violente către un sistem judiciar atât de nedrept – și un sistem penitenciar atât de crud – încât inculpații nativi ar muri mai degrabă decât să devină supuși acestuia”, a scris pe Twitter Edward Snowden, el însuși fugar din SUA după ce a dezvăluit supravegherea în masă a Agenției Naționale de Securitate (NSA).

Snowden a avertizat că jurnalistul închis și fondatorul Wikileaks, Julian Assange, care se confruntă și el cu o posibilă extrădare în SUA, ar putea fi următorul pe listă.

Alți susținători ai lui McAfee au deplâns pur și simplu trecerea bărbatului în nefiinţă și și-au exprimat sprijinul pentru soția sa, Janice.

Vezi și: Spania a decis să îl extrădeze pe creatorul antivirusului McAfee în SUA: La 75 de ani, John McAfee a fost arestat anul trecut, în Barcelona .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.