Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

McDonald's nu renunță la paiele din plastic

McDonalds

Paiele din plastic vor fi folosite în continuare la băuturile carbogazoase oferite de McDonald's după ce gigantul american de fast-food a respins săptămâna aceasta un prim pas pentru retragerea acestora din localurile sale, relatează vineri EFE, potrivit Agerpres.

Potrivit mass-media locale, acţionarii McDonald's au respins în adunarea lor anuală să facă un prim pas pentru a realiza această schimbare în cele peste 37.000 de localuri ale companiei după ce au studiat propunerea grupului de activişti SumOfUs care cerea să fie analizate riscurile utilizării acestor paie. 

Doar 7,65 % dintre acţionari au sprijinit măsura după ce compania a supus la vot propunerea, deşi McDonald's a precizat că acţionează pentru găsirea de alternative plasticului.

Citește și: Legătura dintre căpşuni şi cancer. Cercetătorii au făcut anunţul!

"Se ştie că toate vietăţile marine (...) mănâncă plastic, iar atunci când acestea ajung în farfuriile noastre şi plasticul ajunge la noi", a declarat biologul marin Elaine Leung în cadrul întâlnirii cu McDonald's, notează SumOfUs pe contul său de Twitter. 

Potrivit ei, chiar şi enclavele cele mai izolate din lume au fost copleşite de plastic: "Din păcate, multe din aceste locuri sunt complet poluate cu plastic", subliniază Elaine Leung. Din totalul plasticului fabricat, doar 9 % a fost reciclat, motiv pentru că este nevoie 'urgent' ca toate companiile să-şi reducă "amprenta plasticului", a precizat experta. 

Potrivit SumOfUs, oamenii sunt responsabili în fiecare de 8 miliarde de kilograme de plastic care ajung în ocean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.