Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MEC a primit la rectificarea bugetară 460 milioane lei și majorarea veniturilor proprii cu 129 milioane de lei, pentru achitarea diferențelor salariale

educatie

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a transmis, vineri, că la rectificarea bugetară a primit suplimentare cu 460 milioane lei de la bugetul de stat și majorarea veniturilor proprii cu 129 milioane de lei, pentru achitarea diferențelor salariale și pentru proiecte cu finanțare externă, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de MEC, în ședința de guvern din data de 28 noiembrie, Executivul a aprobat rectificarea bugetară, în urma căreia Ministerul Educației și Cercetării a primit de la bugetul de stat, o suplimentare de 460 de milioane de lei a titlului „Transferuri între unități ale administrației publice”, pentru achitarea diferențelor salariale prevăzute de Legea nr. 85/2016, restante din anul 2018 și sume aferente anului 2019, pentru universitățile de stat.

Citește și: Ministerul Sănătății face ANCHETĂ la Spitalul Județean din Timișoara după ce fostul manager ar fi fost demis printr-o adresa pe Whatsapp

De asemenea, au fost majorate veniturile proprii și cheltuielilor cu suma de 129 milioane de lei, pentru cheltuieli de personal și pentru realizarea proiectelor cu finanțare din fonduri externe nerambursabil.

MEC anunță și faptul că bugetul Ministerului a fost diminuat cu suma de 2.000 milioane lei deoarece Proiectul „România modernă, România digitală” nu se implementează. Din această sumă, 400.000.000 lei reprezintă cofinanțarea națională, iar 1.600.000.000 lei reprezentau fonduri externe nerambursabile. Potrivit MEC, proiectul nu a fost realizat în precedentul mandat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.