Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meci de foc pentru Florin Mergea şi Horia Tecău în deschiderea Olimpiadei: Programul românilor

florin mergea

Perechea formată din tenismenii români Florin Mergea și Horia Tecău va debuta contra argentinienilor Federico Delbonis/Guillermo Duran, în proba masculină de dublu din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, potrivit tragerii la sorți efectuate joi. Mergea și Tecău sunt favoriții numărul cinci în această probă și cea mai bună șansă la o medalie a României în turneul olimpic de tenis.

Tecău ocupă locul 11 în clasamentul ATP de dublu, iar Mergea se află pe 13, în timp ce Duran ocupă locul 50, iar Delbonis 150. Dacă vor trece de sud-americani, Mergea și Tecău vor juca în optimi contra învingătorilor dintre mexicanii Santiago Gonzalez/Miguel-Angel Reyes-Varela și britanicii Colin Fleming/Dominic Inglot.

Irina Begu (31 WTA) va juca în primul tur la simplu cu japoneza Nao Hibino (84 WTA) , pe care tocmai a învins-o miercuri în sferturi la Florianopolis, cu 6-2, 6-4. Dacă va trece de niponă, Begu o va înfrunta pe Garbine Muguruza (Spania), numărul trei mondial, sau pe sârboaica Jelena Jankovic.

Monica Niculescu (56 WTA) va avea și ea o adversară accesibilă în runda inaugurală, Veronica Cepede Royg (Paraguay), 124 WTA. Apoi, Monica ar urma să joace cu învingătoarea dintre rusoaica Svetlana Kuznețova (10 WTA) și chinezoaica Wang Qiang (66 WTA). La dublu feminin, Andreea Mitu și Raluca Olaru vor juca în primul tur cu unguroaicele Timea Babos/Reka-Luca Jani, în timp ce Begu și Niculescu vor avea adversare și mai puternice, taiwanezele Hao-Ching Chan/Yung-Jan Chan, favoritele numărul trei.

Competițiile de tenis vor avea loc în perioada 6-14 august la Centrul Olimpic de Tenis din Parcul Olimpic Barra, tragerile la sorți fiind programate pentru joi (17,00, ora României). La dublu mixt cele 16 echipe vor fi alese dintre jucătorii care participă la simplu și dublu, urmând să fie nominalizate de comitetele olimpice naționale până la data de 9 august, când va avea loc și tragerea la sorți, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.