Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meci de gală în memoria legendei sportului cu balonul oval, Phil Bennet

quinzemondial.com
rugby

Echipa galeză de rugby Lllanelli Scarlets va disputa o partidă de gală, sâmbătă, pe teren propriu, contra celebrei selecţionate Barbarians, în memoria legendei sportului cu balonul oval, Phil Bennett, la un an de la moartea acestuia, scrie BBC.

Partida va avea loc pe stadionul Parc y Scarlets.

Preşedintele executiv al clubului Scarlets, Simon Muderack, a spus că partida va fi un omagiu adus lui Bennett, un jucător care "a strălucit" atât la Llanelli, la naţionala galeză, cât şi la Barbarians.

"Cu siguranţă va fi o partidă memorabilă pentru jucători, antrenori, dar şi pentru fani care ne va aminti de Benny", a punctat acesta.

Barbarians îl va avea ca antrenor principal pe fostul internaţional australian Berrick Barnes.

Phil Bennett, fost căpitan al naţionalei de rugby a Ţării Galilor în anii '70, a încetat din viaţă în iunie 2022, la vârsta de 73 de ani.

În martie, echipa Llanelli Scarlets a anunţat că se retrage din campionatul intern (Welsh Premiership 2023), din sezonul viitor, ca urmare a problemelor financiare, dar şi a faptului că nu are la dispoziţie un lot suficient de mare pentru a putea face faţă cerinţelor din competiţia internă, din cupele europene şi să dea şi jucători la naţionala Ţării Galilor pentru Cupa Mondială 2023 din Franţa.

"Nu putem face faţă la toate aceste cerinţe şi de aceea am luat o decizie care este spre binele clubului", afirma directorul grupării, Rupert Moon.

Federaţia galeză de rugby (WRU) a anunţat însă că doreşte să aibă o discuţie cu conducerea clubului pentru a vedea dacă este posibil să ajute formaţia să iasă din această situaţie şi să poată participa la toate competiţiile în care este angrenată.

Aşa cum se ştie, cluburile galeze de rugby se confruntă cu probleme financiare, iar jucătorii naţionalei au ameninţat chiar cu greva, în timpul Turneului celor Şase Naţiuni 2023, din cauza nesiguranţei viitorului lor la cluburile de unde proveneau, în contextul problemelor contractuale.

La echipa Llanelli Scarlets a evoluat, în 2013, fostul internaţional român Horaţiu Pungea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.