Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meciurile lui Celtic Glasgow şi Aberdeen, din campionatul Scoţiei, amânate

Pinterest
coronavirus

Meciurile pe care formaţiile Celtic Glasgow şi Aberdeen trebuiau să le susţină marţi seara în etapa a treia a campionatului Scoţiei, contra celor de la St. Mirren, respectiv Hamilton, au fost amânate din cauza încălcărilor regulilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus, informează Liga scoţiană, conform AFP potrivit Agerpres.

Celtic Glasgow, campioana en titre, urma să joace în deplasare, iar Aberdeen pe teren propriu.

''Nu ar trebui să vă aşteptaţi să vedeţi jucând pe Celtic şi Aberdeen cel puţin în această săptămână şi vom vedea ce decizii se vor lua pentru perioada următoare'', a declarat premierul scoţian Nicola Sturgeon.

De altfel, guvernul scoţian a ameninţat cu suspendarea primei ligi de fotbal, Premiership, din cauza încălcărilor protocolului împotriva răspândirii COVID-19.

Reacţia autorităţilor a venit după ce un jucător al campioanei Celtic, fundaşul belgian Boli Bolingoli, a încălcat regulile carantinei.

Bolingoli a călătorit în Spania înainte să joace pentru Celtic în meciul cu Kilmarnock (1-1) de duminică, fapt necunoscut de club până după joc.

Actul de indisciplină a venit la câteva zile după ce meciul dintre St Johnstone şi Aberdeen a fost amânat din cauza faptului că doi jucători ai oaspeţilor au fost testaţi pozitiv la coronavirus.

Nu mai puţin de opt jucători ai echipei Aberdeen au dat publicităţii un comunicat în care îşi cer scuze pentru încălcarea regulilor de prevenire a infectării cu COVID-19, după ce au mers la un bar în urma meciului din etapa de debut, 0-1 cu acasă cu Glasgow Rangers, echipa românului Ianis Hagi, pe 1 august.

O declaraţie a guvernului scoţian precizează că acesta are cunoştinţă de faptul că un jucător de la Celtic a încălcat regulile carantinei săptămâna trecută.

''Suntem în discuţii cu clubul şi cu organismele fotbalistice pentru a stabili faptele. Dacă se va confirma acest nou incident serios din fotbalul scoţian, cu încălcarea protocoalelor şi cu riscul asupra sănătăţii publice, guvernul scoţian nu va avea de ales şi va lua în considerare dacă e nevoie de o pauză pentru fotbalul din Scoţia'', au precizat autorităţile.

Managerul echipei Celtic, Neil Lennon, s-a arătat furios pe Bolingoli.

''Celtic a luat foarte în serios situaţia legată de COVID-19 şi suntem mulţumiţi că până în acest moment nu am avut niciun caz pozitiv. Staff-ul nostru a lucrat fără odihnă pentru a fi sigur că toţi jucătorii sau membrii personalului sunt în siguranţă, sunt pe deplin conştienţi de responsabilităţile lor şi sunt familiarizaţi cu îndrumările cu protocoalele în vigoare'', se arată într-un comunicat al clubului.

''Siguranţa trebuie să fie prima noastră prioritate. Cu siguranţă va avea loc o anchetă, iar clubul va lua măsurile necesare. După revenirea jucătorului (din Spania), el a înregistrat două teste negative săptămâna trecută'', a concluzionat Celtic.

După primele două etape din noul sezon, Hibernian este pe primul loc, cu 6 puncte, urmată de Glasgow Rangers (echipa lui Ianis Hagi), 6 puncte, şi Ross County, 6 puncte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.