Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medaliatul olimpic Min-seok Kim, suspendat 18 luni după ce a intrat cu maşina într-o barieră

dpgmedia.nl
Thomas Krol patinaj viteza
Sportivul de 23 de ani a încercat să transporte trei colegi în căminul în care locuiau după o petrecere la centrul de antrenamente, relatează Yonhap.

Kim, medaliat cu bronz în proba de patinaj viteză 1.500 m la ultimele două ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă şi cu argint la urmărire pe echipe la PyeongChang, în urmă cu patru ani, a primit o suspendare de 18 luni.

Lungimea pedepsei îl face pe Kim disponibil pentru viitoarea ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă, din 2026, de la Milano-Cortina d'Ampezzo.

''Pentru un sportiv, să fie suspendat un an şi jumătate îi poate ameninţa cariera'', a declarat preşedintele Comisiei de Disciplină a KSU, Seong-cheol Kim.

''Totuşi, la Min-seok Kim am luat în considerare palmaresul său olimpic'', a adăugat oficialul.

Antrenorul coordonator al echipei naţionale de patinaj viteză, Jin-su Kim, a fost suspendat un an pentru faptul că nu a reuşit să îşui supravegheze sportivii.

Jae-woong Chung a primit o suspendare de un an pentru că a condus automobilul sub influenţa alcoolului, însă fratele său Jae-won Chung, care a câştigat argintul olimpic în proba de urmărire alături de Kim la PyeongChang, a primit doar două luni de suspendare.

''El nu îşi aducea aminte cu ce maşină a ajuns la cămin'', a explicat preşedintele Comisiei de Disciplină. Maşina a fost condusă în interiorul centrului de antrenamente, astfel că sportivii nu riscau acuzaţii penale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.