DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

MediaSind convoacă Adunarea Generală Extraordinară pentru a stabili calendarul acţiunilor greviste în AGERPRES

agerpres

Biroul Executiv Naţional al Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind a decis luni convocarea Adunării Generale în sesiune extraordinară, în data de 11 iulie 2019, pentru a analiza oportunitatea declanşării unor acţiuni greviste în Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, conform unui comunicat al sindicatului.

La Adunarea Generală vor fi invitaţi reprezentanţi ai organizaţiilor la care SRJ MediaSind este afiliat cu drepturi depline, Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, Confederaţia CNSLR-Frăţia, Federaţia Europeană a Jurnaliştilor, precum şi reprezentanţi ai Casei de avocatură.

Citește și: Vești uriașe pentru toți elevii! Măsură-bombă a Guvernului – Ecaterina Andronescu anunță că sunt bani

"Din informaţiile pe care le deţinem, ca urmare a restricţiilor bugetare, în data de 10 iulie 2019, angajaţii AGERPRES vor primi salariile diminuate cu 15% din cauza neplăţii sporului pentru condiţii vătămătoare de muncă. SRJ MediaSind precizează că acest spor a fost acordat începând cu luna noiembrie 2018 în urma constatării de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Bucureşti şi ai Institutului Naţional de Sănătate a mai multor noxe care pun în real pericol sănătatea angajaţilor din cea mai mare agenţie de presă a statului. Practic, acei bani care erau folosiţi de angajaţi pentru refacerea sănătăţii sunt acum tăiaţi, în condiţiile în care agenţia nu deţine sumele necesare pentru a îmbunătăţi condiţiile de muncă şi pentru a înlătura noxele depistate", se menţionează în comunicat.

Citește și: Articolul de lege care aruncă-n aer cazul fetiței târâte pe jos de procuror: ‘Nu este permis’

SRJ MediaSind subliniază că a înaintat Consiliului Director încă din data de 27 mai 2019 o serie de propuneri privind restructurarea/reorganizarea agenţiei în baza unor principii echitabile, de sus în jos, începând cu renunţarea la o funcţie de director general adjunct, transformarea direcţiilor în servicii şi eliminarea/comasarea birourilor, care ar fi diminuat semnificativ cheltuielile instituţiei, însă nu au fost luate în considerare.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Sorinei: Măsuri de lipsire a libertății unui om

"Este ruşinos pentru guvernanţi să ia o astfel de măsură chiar în anul în care Agenţia Naţională de Presă AGERPRES sărbătoreşte 130 de ani de la înfiinţare. Angajaţii săi 'sunt premiaţi' într-un moment aniversar prin reducerea veniturilor salariale cu 15%", precizează reprezentanţii MediaSind.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.