Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic italian care a tratat sute de pacienți COVID acasă a murit răpus de virus

National Institute of Allergy and Infectious Diseases
covid coronavirus

Un medic italian care, în cei doi ani de pandemie, a tratat sute de pacienți COVID acasă, a murit răpus de virus, anunță Mediafax.

Medicul Giuseppe Comodo ar fi împlinit 69 de ani în iunie și era un susținător al îngrijirii bolnavilor acasă.

De la izbucnirea pandemiei, a tratat sute de pacienți fără să se menajeze. Giuseppe Comodo și-a onorat profesia până când coronavirusul l-a dus pe patul din secția de terapie intensivă a spitalului Mauro Scarlato din Scafati - Salerno timp de aproximativ două săptămâni. Apoi, virusul a reușit să-i curme viața, scrie La Stampa.

Zeci de mesaje publice au fost postate pe rețelele de socializare.

„Aș fi vrut să nu scriu niciodată această postare. Ai vindecat sute de pacienți în fața ochilor mei...nu te-ai cruțat niciodată, îi sunai pe toți de trei ori pe zi. Ai lucrat de Crăciun, de Revelion, de Paște și de sărbătorile de vară, fără să obosești vreodată...Iubeai viața, aveai puterea să redai zâmbetul și speranța oricui, erai mereu pregătit cu glume, reușeai să dezamorsezi chiar și cea mai jenantă situație... nu ai vrut să faci a treia doză, spuneai că preferi să te pensionezi mai devreme. Dar simțul datoriei a prevalat. Ai vrut să tratezi pacienții COVID acasă pentru că ai vrut să îi asculți. Ai luptat cu toată puterea ta. Te-ai luptat ca un leu. Până acum câteva ore”, este unul dintre mesaje.

O altă pacientă îți amintește astfel de medic: „El era doctorul Giuseppe Comodo, care de 2 ani tratează sute de pacienți gratuit, în afara orelor de serviciu. A lucrat la ambulanță, vaccinat cu 3 doze. Astăzi a murit din cauza Covid. Și-a luat un angajament concret, zilnic, oferindu-și profesionalismul, experiența și timpul liber, zi și noapte, Crăciun, Paște, sărbători. Departe de polemici”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.