Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic de la un Spital Județean, trimis în judecată pentru luare de mită

medic spaga mita

Medicul ortoped Stoica Marus Ioan de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, după ce a fost prins luna trecută în timp ce lua mită de la un pacient, informează vineri într-un comunicat de presă transmis AGERPRES Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov. 

"Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Stoica Marus Ioan, în stare de arest la domiciliu, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, prev.de art. 289 alin. 1 Cod Penal rap. la art. 6 din Legea nr 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, cu modificările şi completările ulterioare constând în faptele inculpatului Stoica Marus Ioan care, în cursul anului 2015 şi 2016, a pretins şi primit sume de bani de la doi martori şi de la un investigator sub acoperire, cu referire la actele medicale efectuate faţă de trei pacienţi, în scopul îndeplinirii atribuţiilor sale de serviciu privind serviciile medicale prestate acestora şi în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de medic ortoped la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov", se precizează în comunicatul de presă.

Băsescu devine coleg cu Vanghelie? Reacția FABULOASĂ a președintelui PMP


Dosarul a fost înaintat Tribunalului Braşov în vederea efectuării cercetării judecătoreşti. 

Medicul ortoped a fost reţinut pentru 24 de ore, pe 20 iulie, după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită 800 de lei de la un pacient. În urma unei decizii a Tribunalului Braşov, medicul ortoped a fost arestat la domiciliu, în 21 iulie, instanţa respingând propunerea procurorilor de arestare preventivă. Concomitent cu flagrantul, procurorii au făcut şi patru percheziţii, una la spital şi trei domiciliare în localităţile Braşov, Săcele şi Budila. 

Stoica Marus Ioan este al doilea medic de la secţia ortopedie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă prins luând mită după ce, anul trecut în luna august, dr. Marius Nica a fost prins în flagrant în timp ce primea 900 de lei mită. A fost condamnat în luna martie 2016, la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, fiindu-i interzis să mai lucreze în cadrul unui spital de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.